Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinde uydu iletişimi desteği doğrulandı

galaxy s24 ultra

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung yakında tanıtacağı Galaxy S24 serisinin üyelerini bu ülkede S23 serisindeki selefleriyle aynı fiyatlar karşılığında satacak. Buna ek olarak, başka bir haber de S24 serisinin tüm üyelerinde uydu iletişimi desteğinin bulunduğunu doğruluyor.

Konuyla ilgili söylentiler daha önce gündeme gelmişti. Ancak sızan yeni ekran görüntüsü, bu iddiayı doğruluyor. Ekran görüntüsünde ismi açıklanmayan S24 modelinin uydu bağlantısı üzerinden kısa mesaj gönderebileceği görülüyor. Uydu iletişimi hâlihazırda en yeni iPhone’larda ve bazı Huawei markalı telefonlarda mevcut.

Haberde S24 serisinin tüm üyelerinin işlemcilerinden bağımsız olarak bu yeni acil durum özelliğini destekleyeceği belirtiliyor. Güney Koreli teknoloji devi, S24 serisinde bu özellikleri sunmak için 3GPP standartlarını karşılıyor. Ancak özelliğin en baştan tüm pazarlara açılıp açılmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

samsung galaxy s24

Samsung Galaxy S24 serisiyle satışları yüzde 10 oranında artırmayı hedefliyor

Fiyat tarafında Samsung’un geçtiğimiz yılki fiyatları muhafaza etmeye çalıştığı söyleniyor. Şirketin böylelikle toparlanan akıllı telefon pazarında satışlarını daha kolay şekilde artırabileceği belirtiliyor. Buna ek olarak, Samsung’un rakiplerine karşı daha rekabetçi kalabilmesinin de hedefler arasında yer aldığı ifade ediliyor. Şirketin satışları yüzde 10 oranında artırmayı hedeflediği söyleniyor.

Samsung Galaxy S24 ve S24+ modellerinin bazı ülkelerde Exynos 2400 işlemciyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. S24 Ultra ise tüm dünyada Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER