İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy S24+ İncelemesi

Samsung Galaxy S24+

  • Yapay zekâ özellikleri
  • Tüm gün süren pil ömrü
  • 50 MP ana kamera

Samsung, Galaxy S24 Serisi içinde de geçen yıllarda olduğu gibi üç farklı seçenek sunuyor. “Ultra” modeli, sahip olduğu S Pen, daha yüksek çözünürlüklü ekran ve daha büyük boyutlu ve yüksek çözünürlüklü ekran ile gerçek anlamda serinin en üst seviyedeki modeli unvanını hakkıyla taşırken, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede, Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle sunulmasıyla da fark yaratıyor. Bu incelemenin konusu olan Galaxy S24+ modeli ise ülkemizde Exynos 2400 işlemciyle geliyor. Buna rağmen daha büyük boyutlu ve yüksek çözünürlüklü ekran, 50 megapiksel ana kamera, S24 Ultra‘da da bulunan Galaxy AI adlı yapay zekâ özellikleriyle amiral gemisi telefon olarak anılmayı hak ediyor. Galaxy S24+ inceleme yazısı ve videosunda, bu Android telefonun bilmeniz gereken önemli özellikleri, Exynos 2400 ile ilgili performans değerlendirmeleri, 50 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu kamera sistemiyle ilgili yorumlar ve dahası yer alıyor.

Galaxy S24+ inceleme: Tasarım

Samsung Galaxy S24+, geçen yılki tasarımı büyük oranda korumakla birlikte, ekran büyüklüğünün artırılmasıyla birlikte gelen hafif bir yüzey alanı artışı var. Ayrıca kalınlık da 7.7 milimetre ile çok az artmış. Buna rağmen telefon 196 gram ile selefiyle aynı ağırlığı paylaşıyor. Öte yandan geçen yılın modelinde kenarlarda hafif bir yuvarlaklık vardı, S24+’ın kenarları ise tamamen düzleştirilmiş, öne ve arkaya geçişler daha keskin. Telefonun kenarları Armor Alüminyum 2 çerçeveyle kaplıyken önde ve arkada Corning Gorilla Glass Victus 2 sağlam cam var. Hem ön hem de arka camlar çiziklere karşı dayanıklı. Ayrıca Samsung’un belirttiğine göre, kenarları saran metal de daha yüksek bir düşme dayanıklılığı ve çizilme direncine sahip. Düşme testi yapmadığımız veya telefonun başına kazara böyle bir durum gelmediği için bu konudaki dayanıklılık hakkında kesin bir şey söyleyemeyiz. Ancak bu gibi senaryolar için de sağlamlığın yüksek olacağı tahmininde bulunabiliriz. Metal çerçevenin de kazara çarpmalara ve benzeri durumlara karşı genel olarak sağlam kaldığını gördük.

galaxy s24+ inceleme

Samsung Galaxy S24+, büyüyen ekranına ve düz kenarlarına rağmen, inceliği ve ince ekran çerçevesi sayesinde tek elle rahatlıkla tutulup kullanılabilen bir telefon. Arka yüz yumuşak ve fazla pürüzlü değil, buna rağmen rahat tutuş sağlamakta katkıda bulunuyor. Renk seçeneklerine baktığımızda, Galaxy S24+’ın bu açıdan zengin olduğunu görüyoruz. Her yerde bulabileceğiniz siyah, mor, sarı ve gri renklerin yanında, Samsung Shop Online’a özel yeşil, safir mavi ve turuncu renkler de mevcut. Bu özel renklerin biraz daha eğlenceli göründüğünü söylemekte fayda var. Sarıyı da bu gruba dahil edebiliriz. Samsung’un bize test için gönderdiği mor renkli modelin de havalı durduğunu söylemeden geçmeyelim.

Galaxy S24+ da serinin diğer üyeleri gibi IP68 sertifikasına sahip. Yani 1,5 metreye kadar derinlikteki suda yarım saat boyunca hiçbir şey olmadan kalabilir. İlkbahar yağmurlarında veya yazın deniz ya da havuz kenarında bu telefonu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Duşta kullanım ve bunun gibi durumlarda da herhangi bir sıkıntı çıkmadığını söylemeden geçmeyelim. Özellikle duşta müzik dinlemek veya YouTube videosu ya da podcast dinlemek gibi ilginç alışkanlıklarınız varsa, Galaxy S24+ size bu gibi anlarda yardımcı olacaktır.

galaxy s24+ inceleme

Telefonun alt kenarında USB-C portu, mikrofon, hoparlör ve SIM kart tepsisi var. Bu telefon çift SIM destekli ve yuvaya iki adet fiziksel nano SIM kart yerleştirilebiliyor. Alt kenardaki hoparlör ızgarasının tasarımı değiştirilmiş, hap biçiminde bir yapı var. Çıkışının hafif yüksek yapılması sesin biraz daha yoğun biçimde çıkmasına neden oluyor. Bununla birlikte hoparlörün üstünü parmağınızla kapattığınızda ses büyük oranda kesiliyor. Bu durum telefonu yatay tutup oyun oynarken parmaklarınızla hoparlörü kapattığınızda ses çıkışını sınırlayacaktır. Neyse ki, ön tarafta, ahizeye yerleştirilmiş ve doğrudan kullanıcıya bakan ikinci bir hoparlör daha var.

Ön tarafı saran 6.7 inçlik ekran, S23+ modelindeki 6.6 inç ekrana göre biraz daha büyük. Buna rağmen telefonun yüzey alanı çok artmıyor, çünkü Samsung, ekranın etrafındaki çerçeveyi epey inceltmiş. Yüzde 91.6 gibi yüksek bir ekran-gövde oranı var. Gerçekten de çerçevenin inceliği telefona ayrı bir hava katıyor. Çerçevenin her kenarda aynı kalınlığa sahip olması da, bir amiral gemisi telefona yakışır türden bir tasarım detayı olmuş. Sağ kenarda ses tuşları ve güç düğmesi var. Bunlar çok sert değil, derinlikleri iyi ayarlanmış. Kullanım esnasında sıkıntı çıkarmıyor. Üst kenarda ikinci mikrofon mevcut. Sol kenar ise temiz bırakılmış. Her kenarda, bunları dikine kesen anten çizgilerinin de bulunduğunu görüyoruz. Arka tarafta ise, Samsung’un bir tasarım simgesi hâline gelmiş olan, adasız kamera tasarımı var. Üç kamera dikey eksende sıralanıyor ve dışa doğru hafif çıkıntı yapıyor. Bunların yanında ise çift renkli LED flaşın bulunduğunu görüyoruz.

Galaxy S24+ inceleme: Ekran ve Ses

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Samsung Galaxy S24+, 6.7 inç ile selefinin 6.6 inçlik ekranına göre daha büyük bir ekranla birlikte geliyor. Bu telefonda sadece ekran boyutu artmakla kalmıyor, aynı zamanda çözünürlük de artıyor. Geçen yıllarda “Plus” modellerde Full HD+ çözünürlüklü ekran bulunurken, şimdi QHD+, yani 1440 x 3120 piksel çözünürlüklü bir ekran var. 19.5:9 görüntü oranlı ekran 513 ppi ile çok yüksek bir piksel yoğunluğu sunuyor. Varsayılan ekran çözünürlüğü Full HD+ olarak gelmekle birlikte, bunu ekran ayarları içinden yükseltebilirsiniz.

galaxy s24+ inceleme

Dinamik AMOLED 2X ekran teknolojisi sayesinde derin siyahlar, yüksek kontrast, canlı renkler ve güneş ışığı altında iyi görüş gibi avantajlar sunuluyor. Öte yandan 2600 nit seviyesine çıkarılan, böylelikle S23+’a göre önemli oranda yükseltilen maksimum ekran parlaklığı da güneş ışığı altında telefonu rahatça kullanmaya izin veriyor. Yüksek parlaklığın getirdiği bir başka avantaj da HDR10+ desteği oluyor. YouTube, Netflix, Amazon Prime Video gibi platformlarda HDR içeriklerin hakkını verebilirsiniz.

Ekran yenileme hızı en fazla 120 Hz’e kadar çıkıyor. Ekran, LTPO teknolojisine sahip olduğu için yenileme hızını dinamik olarak çok düşük seviyelere indirmek mümkün. Ekranın sahip olduğu bu teknolojiler, Always-on display olarak adlandırılan sürekli açık ekran özelliğinin verimli ve pil ömrüne olumsuz etkide bulunmadan kullanılmasına izin veriyor. Tıpkı iPhone 14 Pro ve 15 Pro modellerinde olduğu gibi, ekranın parlaklığı büyük oranda kısılıyor, kilit ekranındaki bileşenleri, duvar kağıdıyla birlikte ekranda görmeye devam edebiliyorsunuz. Bu yeni sürekli açık ekran görünümüne ek olarak, eski tarz Always-on display görünümünü de tercih edebilirsiniz.

galaxy s24+ inceleme

Galaxy S24+’ın zengin ekran ayarları var. Daha önce S24 Ultra’da gördüğümüz birçok seçeneği burada görüyoruz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ekran çözünürlüğü Full HD+’a ayarlı olarak geliyor. Bunu QHD+’a çevirmek yazıların biraz daha keskin görünmesine katkıda bulunuyor. Ekranın renk sıcaklığını ortamın ışık koşullarına göre ayarlamaya izin veren Adaptif renk tonu da, özellikle web sitelerini görüntülerken, beyaz arka planlı görüntülerde biraz daha doğal, kağıt hissi elde etmeyi sağlıyor. Ekran modunu Canlı ve Doğal arasında belirleyebileceğiniz gibi, beyaz dengesini de elle ayarlayabilirsiniz. Ancak bu durumda Adaptif renk tonu özelliğini kapatmanız gerekiyor.

Ses tarafında da Galaxy S24+ çok güçlü. Alt kenarda bulunan, tasarımı yenilenmiş hoparlör, şimdi hafif gömülü yapısıyla sesin daha yoğun biçimde çıkmasını sağlıyor. Ekranın üst kısmındaki öne bakan hoparlör de güçlü. Yatay tutuşta stereo ses etkisi iyi biçimde veriliyor. Dolby Atmos’un da katkılarıyla çevresel ses etkisi de gayet iyi. Sadece film izlerken değil, oyun oynarken de çevresel etkiyi iyi biçimde hissedebiliyorsunuz. Bu telefonun hoparlörleri harici bir hoparlöre ihtiyaç duymadan tatmin edici bir ses deneyimi sağlıyor. Baslar rahatlıkla hissedilirken tizlerde de patlama söz konusu değil.

Galaxy S24+ inceleme: Performans ve Pil

Türkiye’de satılan Galaxy S24+ modelinde, Samsung tasarımı Exynos 2400 işlemci bulunuyor. S24 Ultra modelinde ise Snapdragon 8 Gen 3 gibi, birçok amiral gemisi Android telefon modelinde gördüğümüz Qualcomm işlemcisi var. Aradaki bu işlemci farkı, kullanıcıların kafasında soru işareti uyandırıyor. Snapdragon 8 Gen 3’lü S24 Ultra ile daha sonra bir performans karşılaştırması yapmayı planlıyoruz. Şimdilik bu incelemede Exynos 2400’ün performansına odaklanalım.

galaxy s24+ inceleme

Snapdragon 8 Gen 3 gibi 4nm mimarisini temel alan Exynos 2400, 10 çekirdekli bir işlemci. Bir adet 3.2 GHz Cortex-X4, üç adet 3.1 GHz Cortex A-720, üç adet 2.6 GHz Cortex-A720 ve dört adet 1.95 GHz Cortex-A520 CPU çekirdeği var. Samsung, Qualcomm’un işlemcisine nazaran iki adet daha fazla çekirdek sunarken bunların dağılımını da özenle yapmış görünüyor. Xclipse 940 GPU da bu pakette yer alıyor. Telefonun Türkiye’de 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı versiyonu satılıyor.

galaxy s24+ inceleme

Yukarıdaki GeekBench 6 testlerini Full HD+ ekran ayarında yaptık ve sonuçlar, Snapdragon 8 Plus Gen 3’lü Samsung Galaxy S24 Ultra’dan önde çıktı. O cihazın incelemesinde de GeekBench 6 sonuçlarına dair ekran görüntüsü bulunuyor. Yani, sonuçların koşuldan koşula değişiklik gösterebileceğini en baştan söylemek gerekiyor.

Exynos işlemciler uzun zamandır tüketicilerin kafalarında soru işaretleri uyandırıyor. Özellikle performans testlerinde Snapdragon muadilinin gerisinde kalması bunda ana etken. Ancak pratikteki performansına baktığımızda, bu işlemcinin de bir amiral gemisi telefona yakışır performans sergilediğini görüyoruz. Kullanıcı arayüzünde gezinti hızlı ve akıcı, uygulamalar ve oyunlar hızlı biçimde açılıyor. PUBG Mobile gibi üst seviye oyunları bile düzgün ve akıcı biçimde oynayabilirsiniz. Samsung’un öne çıkardığı Galaxy AI yapay zekâ özellikleri de, S24 Ultra’daki gibi hızlı biçimde çalışıyor. 12 GB RAM, aynı anda birden fazla uygulama arasında kesintisiz biçimde çalışmakta beklentileri karşılıyor. Isınma tarafında ise, Exynos 2400’lü S24+’ın, S24 Ultra’ya göre biraz daha fazla ısındığını belirtmek gerekiyor. Yine de telefon, makul sıcaklık aralığında kalmayı başarıyor.

galaxy s24+ inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, Samsung Galaxy S24+’ta pil kapasitesi selefine göre az da olsa artırılarak 4900 mAh seviyesine çıkarılmış. Bazı örneklere bakacak olursak, telefonun 3 saat 22 dakikalık ekran açık kalma süresi, yüzde 66’lık bir pil tüketimine neden oluyor. Bu açık kalma süresinde genel olarak Instagram, Facebook, Chrome, X gibi uygulamalar kullanılıyor. İçinde 31 dakika YouTube videosu izleme, 28 dakika Chrome’da gezinme, 33 dakika boyunca Netflix videosu izleme, 16 dakika boyunca Instagram’da gezinti gibi işlerin bulunduğu bir kullanımda ise yüzde 68’lik bir tüketim oluyor. Tam ekranda ve parlaklıkta, Wi-Fi üzerinden Netflix videosu izlemek ortalama 13-14 saatlik bir kullanıma denk geliyor. Sonuç olarak bu telefonun, tek bir şarjla sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini söyleyebiliriz.

Bu telefonda da 45W hızlı şarj desteği var. Yarım saatte pilin yüzde 30’un dolabileceği belirtiliyor. Bizim elimizde Samsung’un 25W’lık güç adaptörü var. Bununla yaptığımız şarj testlerinde genel olarak yarım saatte yüzde 50-60 arası doluluğa ulaşabiliyor. Bir buçuk saate yakın bir sürede ise pil tamamen doluyor. Sonuç olarak 45W yerine 25W’lık bir güç adaptörü de iş görecektir. Şarj adaptörü kutudan çıkmadığı için ayrı bir yatırıma gerek olabilir.

galaxy s24+ inceleme

Kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj desteği de mevcut. Kablosuz şarj desteği 15W’a kadar çıkıyor. Qi destekli şarj aksesuarlarından yararlanabilirsiniz. Wireless Power Share olarak adlandırılan ters kablosuz şarj ise, özellikle Samsung Galaxy Watch 6 Classic veya Galaxy Buds FE gibi akıllı saat veya kulaklıkları şarj etmek için kullanışlı olacaktır.

Galaxy S24+ inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Samsung Galaxy S24+, Android 14 ve onun üzerinde One UI 6.1 ile yüklü olarak geliyor. Galaxy S24 Ultra incelemesinde, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarında sunmuş olduğu deneyimle ilgili detayları aktarmıştık. Galaxy AI olarak adlandırılan yapay zekâ özelliklerinden Galaxy S24+ ile de, S24 Ultra’da olduğu gibi yararlanmanız mümkün. Ancak bunların hepsi henüz Türkçeyi desteklemediği için kullanım alanları sınırlı kalıyor. Özellikle çeviri ve sesten metne çeviri gibi özelliklerde ana dilimiz desteklenmediği için en önemli kullanım alanlarından yoksun kalıyoruz. Samsung Türkiye, 2024 bitmeden Türkçe dil desteğini çeviri ve ses odaklı Galaxy AI özelliklerine getirmeyi planlıyor.

galaxy s24+ inceleme

Bununla birlikte Mesajlar içinde üslup önerilerinde bulunma, Samsung İnternet tarayıcısında web sayfalarını çevirme veya özetini çıkarma, Samsung Notes içinde notları özetleme, Galeri uygulamasında yapay zekâ destekli düzenleme araçlarını kullanma gibi imkanlar Türkçe için de mevcut durumda bulunuyor. Bunlar da Galaxy S24+’ın kullanışlı ve verimli bir telefon olmasına katkıda bulunuyor.

Galaxy AI’ın dışında, çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamaları yüklü geliyor. Netflix, Spotify ve Facebook da, daha önce alıştığımız gibi yüklü gelmeyi sürdürüyor. Google Play Store veya Galaxy Store’dan istediğiniz oyunu veya uygulamayı yükleyebilirsiniz. Öte yandan farklı widget’lar da ana ekranın kullanışlılığını artırıyor. One UI 6.1 sürümü, Ayarlar içinde de düzenli ve kullanışlı bir gezinti imkanı sağlıyor. Özellikle Pil ayarlarının bu son güncellemeyle birlikte Ayarlar’ın temel dizinine çekilmesi iyi olmuş. Aynı zamanda pilin şarjı ile ilgili çeşitli ayarlar da bulunuyor.

galaxy s24+ inceleme

Samsung Galaxy S24 serisinin kullanıcılara sağladığı avantajlardan bir tanesi de, bu telefonun yedi yıl boyunca işletim sistemi güncellemesi alacak olması. Yani bu telefonlar 2031 yılına kadar büyük Android güncellemelerini almaya devam edecek. Aynı zamanda güvenlik güncellemeleri de sunulacak. Akıllı telefonları iki yıldan çok daha fazla süre boyunca kullanmaya başladığımız bu zamanlarda, söz konusu uzun güncelleme desteği tüketicilere fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Güvenlik tarafında Galaxy S24+’ın ekran içi parmak izi okuyucusu var. Bu birim gayet hızlı ve akıcı biçimde çalışıyor. S24+’ı kullandığımız süre boyunca tercih ettiğimiz başlıca kimlik doğrulama yöntemi bu oldu. Yüz tanıma da kullanılabilir, ancak güvenlik seviyesi parmak izi okuyucusuna göre daha düşük seviyede oluyor. Samsung Knox tabanlı güvenlik özellikleri de bu telefonu iş odaklı kullanım için de elverişli hâle getiriyor.

Galaxy S24+ inceleme: Kamera

Samsung Galaxy S24+’ın arkasındaki üç kamera, hemen hemen S23+ modelindekiyle aynı fiziksel özellikleri koruyor. Ana kamera 50 megapiksel çözünürlük, f/1.8 diyafram, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. 10 megapiksel telefoto kamera ise f/2.4 diyafram, optik görüntü sabitleme, 3 kat optik yakınlaştırma imkanı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. 12 megapiksel ultra geniş kamera ise 120 derecelik görüş açısı, f/2.2 diyaframa sahip. Önde ise 12 megapiksel, f/2.2 kamera var. Bu ön kamera da S23+’takine göre değişiklik göstermiyor.

galaxy s24+ inceleme

Galaxy S24+’ın Kamera uygulaması, One UI 6 güncellemesiyle gelen sadeleştirmeleri içeriyor. Portre, Fotoğraf ve Video modları ön plandayken, Pro fotoğraf ve video modlarıyla Yemek ve bunun gibi çeşitli çekim modları Daha Fazla bölümüne taşınmış. Ekranın bir kenarında filtreler, hareketli fotoğraf, zamanlayıcı, flaş gibi kontroller var. Ayrıca çözünürlük ve görüntü oranı kontrolleri de burada. Bu sayede 50 megapiksel tam çözünürlük ayarına kolayca geçiş yapılabiliyor. Yakınlaştırma kontrolleri de çekim tuşunun hemen yanında yer alıyor. En fazla 30 kata kadar yakınlaştırma imkanı bulunuyor.

Samsung Galaxy S24+ da, daha önceki Samsung telefonları gibi görsel zekâ desteğiyle renk sıcaklığı ayarını yapıyor. Genel olarak sıcak tonlarda fotoğraflar üretmeye devam ediyor. Dış ortamda, parlak güneş ışığı altında çekilen fotoğraflarda parlaklık ve canlılık gayet iyi. Bulutlu havalarda da parlaklık genel olarak iyi, ancak bu sefer renk sıcaklığı daha tutarlı ve dengeli görünüyor. Düşük ışıkta gürültü etkisi yüksek olmamakla birlikte pürüzsüzleştirme etkisi de görülüyor. Biraz bulanıklık da gözlemlenebiliyor, bu nedenle düşük ışıktaki çekimlerde telefonu biraz daha sabit tutmakta fayda var. Makro çekimlerde S24+ genel olarak iyi işler çıkarıyor. Çiçek gibi nesnelerin fotoğraflarını, süjeye epey yaklaşarak, detaylı biçimde çekebilirsiniz. Portre çekimlerde de ön planla arka plan arasındaki sınır iyi çiziliyor, ancak arka plan yapaylığı biraz daha belirgin görünüyor.

Ultra geniş açılı kamera da farklı koşullarda iyi sonuç veriyor. Bununla birlikte ana kamera ile renk ve parlaklık tutarlılığı beklediğimiz seviyede değil, biraz daha soğuk renkler üretiyor. Telefoto kamera bu noktalarda daha iyi görünüyor. 30 kata kadar yakınlaştırma yaptığınızda kalite epey düşse de, uzaktaki nesnelerin veya büyük yazıların ne olduğunu anlama konusunda Space Zoom işe yarıyor.

Öndeki 12 megapiksel selfie kamera da farklı ışık koşullarında yüksek başarı gösteriyor. Netlik, parlaklık ve renk canlılığı gayet iyi görünüyor. Aynı zamanda görüş açısı da bir selfie kamerası için geniş. Bu da grup çekimlerde daha iyi sonuçlar elde etmeye yardımcı oluyor.

Video tarafında en fazla 8K çözünürlükte video kaydı yapabilirsiniz. Ancak genel olarak 4K/60fps formatında video çekimler iş görecektir. Ses kaydı gayet kaliteli, dış ortamda da ses kayıt performansı iyi. Optik görüntü sabitlemenin varlığı da profesyonel video kamera tadında kayıtlar elde etmeye izin veriyor. Telefoto kameranın da optik görüntü sabitlemeye sahip olması, yakınlaştırmanın daha durağan yapılmasına katkıda bulunuyor. Ön kamera ile de 4K video kaydı yapabilirsiniz. Bu çekimlerde de durağanlığı iyi bulduk.

Galaxy S24+ inceleme: Sonuç

Samsung Galaxy S24+, büyük ekranlı bir telefon isteyenleri fazlasıyla tatmin ediyor. Ekran büyüklüğünün artırılmasıyla bu alanda neredeyse S24 Ultra ile başabaş hâle gelmiş. Metal ve cam birleşimi tasarımı gayet sağlam, bununla birlikte ince ve şık bir telefon olmasıyla estetik açıdan da fazlasıyla tatmin edici oluyor. Düzleştirilmiş hatlarıyla günümüzün amiral gemisi telefon standartlarıyla uyumlu görünüyor ki, bu da kötü sayılmaz. Büyük QHD+ ekranı, telefonda web gezintisi yapma, sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi işlerde büyük bir yeterlilik sunarken, HDR10 desteği ve yüksek parlaklığıyla iyi bir multimedya keyfi sunuyor. Çift hoparlörlü ses sistemi de bunu iyi biçimde destekliyor. Samsung Galaxy S24+’ın güçlü bir multimedya telefonu olduğunu söyleyebiliriz.

  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme
  • galaxy s24+ inceleme

İşlemci, birçok kullanıcı için en büyük soru işareti. Isınma ve maksimum performans söz konusu olduğunda Exynos 2400 belki biraz dezavantajlı tarafta gibi görünebilir. Ancak bu işlemci, S24+’tan bir amiral gemisi telefon performansını ve deneyimini almayı sağlıyor. 12 GB RAM’in varlığı bu telefonun çoklu görev tarafında da iyi bir performans göstermesine yardımcı oluyor. 256 GB depolama alanı da fazlasıyla yeterli oluyor. 4900 mAh kapasiteli pili de tam dolu biçimde, normal yoğunlukta kullanımda sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkaracaktır.

Yazılım tarafında yedi yıl boyunca güncelleme desteğinin sunulacak olması çok iyi bir haber. Bunun dışında One UI 6.1, sahip olduğu kullanışlı araçlar ve düzenli arayüzü ile S24+’ın iyi bir kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı oluyor. Yapay zekâ destekli Galaxy AI özellikleri zengin olmakla birlikte, içlerinde en çok kullanılacak olanlarının henüz Türkçe desteğine sahip olmaması, kullanım alanını biraz kısıtlıyor. Neyse ki, Samsung Türkiye bu hususla ilgili olarak tüketicileri fazla bekletmeyecek ve yıl bitmeden Türkçe dil desteğini getirecektir.

50 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu üçlü kamera sistemi, farklı ışık koşullarında iyi fotoğraflar çekiyor. Her ne kadar kamera performansı S24 Ultra seviyesine çıkmasa da, bir amiral gemisi telefona yakışır fotoğraf ve video performansı sunuluyor.

Galaxy S24+’ın 50 bin TL seviyesinde bir fiyatı var. Snapdragon 8 Gen 3’lü S24 Ultra için neredeyse yüzde 50’ye yakın bir ek maliyet gerekiyor. Tabii ki, bu ek maliyet S Pen gibi bir artıyı da beraberinde getiriyor. Bütçesi bu seviyeye çıkamayacaklar için S24+ tatmin edici bir amiral gemisi telefon sayılabilir. Exynos 2400 işlemciyle geliyor olması, bu telefon için çok büyük bir dezavantaj getirmiyor, üst sınıf bir telefondan beklenen her türlü işi yerine getirme yeterliliğini gösteriyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
9
Tasarım
9.5
Ekran
9
Ses
9
Performans
8.8
Kamera
8.7
Yazılım
9.5
Pil
8.9