Teknoloji

Galaxy S24 FE, ekim ayında küresel ölçekte satışa sunulacak

galaxy s24 fe

Galaxy S24 FE için hazırlanan destek sayfalarını Samsung’un internet sitesinde görmek mümkün olmuştu. Samsung’dan henüz S24 FE hakkında bir açıklama gelmese de; ETNews tarafından yayınlanan bir habere göre, telefon ekim ayında küresel ölçekte satışa sunulacak. Galaxy A16 modeli ise aralık ayında tanıtılacak.

Daha önceki sızıntılara göre, S24 FE’nin kalbinde Exynos 2400e işlemci olacak. Kutusundan One UI 6.1.1 ile çıkacak olan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4565 mAh kapasiteli pil verecek. Samsung’un pazarlama materyallerine göre, bu pil ile 78 saat boyunca müzik dinlemek ve 29 saat boyunca video izlemek mümkün olacak.

Suya dayanıklı bir kasayla gelecek olan S24 FE, 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran taşıyacak. Bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz olacak. Maksimum parlaklık seviyesi 1900 nit olan ekran, Gorilla Glass Victus+ camla korunacak. Ekranın üstündeki yuvarlak delik ise telefonun 10 megapiksel ön kamerasına ev sahipliği yapacak.

Galaxy S24 FE 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Akıllı telefonun arkasında 50 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 8 megapiksel telefoto kamera eşlik edecek. Sarı, gümüş/beyaz, grafit, yeşil ve mavi renk seçenekleriyle gelecek olan telefonun iki renk seçeneği Samsung’un internet sitesine özgü olacak.