Teknoloji

Samsung Galaxy S24 FE’nin şarj özellikleri resmi sertifikalarla ortaya çıktı

galaxy s24 fe

Samsung’un çıkışı yaklaşan Galaxy S24 FE modeli, lansman öncesi çeşitli sertifikasyon platformlarında boy göstermeye başladı. Birleşik Arap Emirlikleri Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu (TDRA) ve TUV Rheinland sertifikasyon platformları, cihazın önemli şarj özelliklerini ortaya çıkardı.

Bu bilgilere göre S24 FE, 25W kablolu şarj desteği sunacak ve bu, bir önceki modelle aynı seviyede olacak. Ancak, ilginç bir şekilde telefon, 9W kablosuz şarj desteği ile gelecek. Bu da, Galaxy S23 FE’deki 15W kablosuz şarja göre bir gerileme olarak değerlendirilebilir.

TUV sertifikasyonu, Galaxy S24 FE’nin toplam yedi farklı modelle piyasaya sürüleceğini de doğruluyor. Bu modeller arasında SM-S721B/DS, SM-S721B, SM-S721N, SM-S721Q, SM-S721U, SM-S721W ve SM-S7210 yer alıyor. Bu model numaralarının, cihazın farklı pazarlar için geliştirilen versiyonlarını temsil ettiği düşünülüyor. Örneğin, SM-S721B global versiyonu işaret ederken, SM-S721U’nun ABD pazarı için olduğu belirtiliyor.

TDRA sertifikasyon listesine göre, Galaxy S24 FE’nin “SM-S721B/DS” model numarasıyla tanıtılması bekleniyor. Bu modeldeki “DS” ibaresi, cihazın çift SIM kart desteği sunduğunu gösteriyor. Global varyantın (SM-S721B/DS), ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından da onaylandığı ve bu onayın cihazın Wi-Fi 6E (2.4GHz ve 5GHz bantları), NFC, Bluetooth 5.3, 5G bağlantısı, LTE ve GSM desteği gibi özellikleri içerdiğini doğruladığı biliniyor. Cihazın boyutları ise 162 mm yükseklik ve 77.3 mm genişlik olarak belirtilmiş.

Galaxy S24 FE’nin, Galaxy S24 ve Galaxy S24+ modellerine güç veren Exynos 2400 yongasetinin biraz daha düşük frekansta çalışan bir versiyonundan güç alacağı daha önceki sızıntılardan biliniyor. Telefonun Eylül ayı ile Ekim ayı başları arasında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Tasarım açısından, Galaxy S24 FE’nin arka yüzeyde selefiyle büyük ölçüde benzer olacağı düşünülüyor. Canlı görüntülerde, benzer bir kamera modülü tasarımı, düz yan kenarlar ve flaş modülünün aynı konumda olduğu dikkat çekiyor.

Galaxy S24 FE eylül ayı içinde resmiyet kazanacak

Galaxy S24 FE, şarj özellikleri ve teknik detaylarıyla merak uyandırırken, eylül ayında yapılacak resmi lansmanla tüm detaylar netleşecek.