Teknoloji

Samsung’un yeni telefonu Galaxy S24 FE farklı kurumlar tarafından onaylandı

galaxy s24 fe

Samsung‘un yakında piyasaya sürmeyi planladığı Galaxy S24 FE, büyük bir merakla bekleniyor. Bu model, markanın yeni uygun fiyatlı amiral gemisi telefonu olacak. Resmi lansman tarihi yaklaşırken, S24 FE yeni sertifikalarla gündeme geldi ve bu sertifikalar cihazın çıkışının çok yakın olduğuna işaret ediyor. Ayrıca cihazın gerçek görüntüleri de ortaya çıktı.

Güney Koreli teknoloji devinin S24 FE modelinin ABD versiyonu, geçtiğimiz ay Bluetooth SIG platformunda görülmüştü. Şimdi ise SM-S72U model numarasını taşıyan aynı ABD versiyonu, Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) sertifikasyonunda ortaya çıktı. Çevrimiçi veritabanına bakıldığında, Galaxy S24 FE’nin çift bant WiFi (2.4GHz ve 5GHz), NFC, Bluetooth ve 5G bağlantılarını desteklediği görülüyor.

Platform ayrıca 9W’a kadar ters kablosuz şarj desteğini de doğruladı. Bu, aynı zamanda cihazın kablosuz şarjı da desteklediği anlamına geliyor. Samsung Galaxy S24 FE’nin canlı görüntüleri de mevcut. Bunlarda cihazın düz bir ekranı ve yuvarlatılmış köşeleri olduğu görülüyor.

Galaxy S24 FE hangi özelliklerle gelecek?

Samsung’un yaklaşan S24 FE modeli, 120Hz yenileme hızı ve FHD+ çözünürlük sunan 6.7 inçlik büyük bir AMOLED ekranla donatılmış. Cihazın içinde, en az 8GB RAM ile eşleştirilen Exynos 2400e işlemcisi bulunuyor. 4.565mAh kapasiteli bir batarya ile desteklenen bu cihaz, kutudan Android 14 tabanlı OneUI özel arayüzü ile çıkacak. Kameralarına gelince, arka panelde 50 megapiksellik üçlü kamera kurulumu bulunurken, ön tarafta ise 10 megapiksellik bir kamera yer alıyor.