Teknoloji

Galaxy S24 FE’de Exynos 2400e’nin varlığı test sonucuyla doğrulandı

galaxy s24 fe

Samsung Galaxy S24 FE hakkındaki sızıntılar uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun ekim ayında küresel ölçekte tanıtılması bekleniyor. Yeni bir sızıntı, Samsung’un akıllı telefonunun işlemcisi konusunda ilginç bir detayı doğruluyor

Daha önceki sızıntılarda Galaxy S24 FE’nin kalbinde Samsung’un Exynos 2400e işlemcinin olacağı görülmüştü. Geekbench’in benchmark testinin sonuçları da bu iddiayı doğruluyor. Test sonucunda telefonun Exynos 2400’ün frekans hızı daha düşük bir versiyonunu taşıdığı görülüyor.

Cortex-X4 ana çekirdeğin frekans hızının 3.2 GHz’ten 3.11 GHz’e indirildiği görülüyor. Diğer çekirdeklerin hızında ise bir değişikliğin olmadığı belirtiliyor. Bu da performansta çok büyük bir farkın olmayacağı anlamına geliyor.

Buna ek olarak, Exynos 2400e’nin tek ve çoklu çekirdek sonuçları standart Exynos 2400’ün altında kalıyor. Ancak bu farkın da Exynos 2400e’nin üretim öncesi versiyonunun kullanılmasından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

Galaxy S24 FE, Samsung’un internet sitesinde görülmüştü

Galaxy S24 FE’yi daha önce Samsung’un resmi destek sayfalarında ve diğer resmi kayıtlarda görmek mümkün olmuştu. Ekim ayına kadar S24 FE’ye dair başka detayların da gün yüzüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.