Teknoloji

Galaxy S24 FE’nin işlemcisi için bir doğrulama daha geldi

galaxy s24 fe

Samsung Galaxy S24 FE, geçtiğimiz haziran ayında Geekbench’in benchmark testinden geçmiş ve burada telefonun Exynos 2400 işlemci taşıdığı görülmüştü. Şimdi de akıllı telefonun farklı bir versiyonu Geekbench’in testinden geçti.

SM-S721N model numaralı versiyonun Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de satılması bekleniyor. Bu versiyonun kalbinde de Exynos 2400 işlemci olduğu görülüyor.

Söz konusu prototipte Exynos 2400’e 8 GB RAM eşlik ediyor. Android 14 ile çalışan telefonla ilgili sızıntıların artması ve destek sayfalarının yayına alınması, resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan başka bir sızıntı, akıllı telefonun Exynos 2400e işlemciyle geleceği iddiasını ortaya koymuş ve bu işlemcinin standart Exynos 2400’ün frekans hızı biraz daha düşük bir versiyonu olabileceği belirtilmişti. Akıllı telefonun kutusundan Samsung’un One UI 6.1.1 ile çıkacağı ve Galaxy AI’ın da kullanıcıları karşılayacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

Galaxy S24 FE hangi özelliklerle gelecek?

S24 FE, 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekranla gelecek. Maksimum parlaklık seviyesi 1900 nit olan bu ekran, Gorilla Glass Victus+ camla korunacak. 50 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 8 megapiksel telefoto kamera eşlik edecek. Ön tarafta ise 10 megapiksel kamera kullanıcıları karşılayacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4565 mAh kapasiteli pil verecek. Akıllı telefonun çok yakında resmiyet kazanması bekleniyor.