Teknoloji

Galaxy S21 FE nihayet Circle to Search yeteneğine kavuşuyor

galaxy s21 fe inceleme

Samsung bir süre önce bazı Galaxy AI özelliklerini Galaxy S21, S21+ ve S21 Ultra modellerine getirmişti. Bu özellikler arasında Circle to Search de yer alıyordu. Ancak Galaxy S21 FE, S21 serisinin diğer üyelerinden farklı olarak Circle to Search’ten mahrum bırakılmıştı. Bu durum nihayet değişiyor.

Circle to Search, Ağustos 2024 güvenlik güncellemesinin bir parçası olarak S21 FE’ye eklendi. İlk olarak Vietnam’da dağıtıma çıkan bu güncellemenin kısa süre içinde diğer bölgelerde de kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Söz konusu paket, Android ve One UI’da bulunan 50’den fazla güvenlik açığını da kapatıyor.

Circle to Search ile kullanıcılar ekran üstünde bir alanı yuvarlak içine alarak o alandaki terimler hakkında arama yapabiliyor ve bilgi alabiliyor. Son güncellemeyle bu özellik çalan şarkıyı tanımak için de kullanılabiliyor. Circle to Search’ü çalıştırmak için sanal veya fiziksel ana ekran butonuna uzun süre basmak gerekiyor.

Galaxy S21 FE, 2022’nin başında tanıtılmıştı

Samsung Galaxy S21 FE’yi 2022’nin ocak ayında tanıtmıştı. S22 FE’yi pas geçen şirket yola S23 FE ile devam etmişti. S24 FE’nin de kısa süre içinde resmiyet kazanması bekleniyor.