Samsung Galaxy S20 Plus
GittiGidiyor’dan satın alın
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Samsung’un amiral gemisi Galaxy S serisi içinde üç model gördük. Üstelik Samsung, 2020’li yıllara girişimizin şerefine S10’dan S20’ye de doğrudan geçiş yaptı. Geçen yılın en üst seviyedeki S10 serisi üyesi S10 Plus olmuştu. Ancak Samsung, bu yıl seriye bir “Ultra” modeli ekleyince, “Plus” etiketi taşıyan model ortanca üyeye dönüşmüş oldu. Üç kardeşin içinde ortanca olanın değerinin her zaman diğerlerinden daha düşük olduğuna dair bir inanış vardır. Acaba Galaxy S20 Plus için de durum o şekilde mi? Galaxy S20 Plus inceleme yazısında bu sorunun cevabını da arıyoruz.
Galaxy S20 Plus inceleme: Tasarım
Aslına bakarsanız, tasarım anlamında Galaxy S20 serisinin selefi S10 serisinden çok fazla farkı yok. Üç model için de genel olarak bu yargıda bulunabiliriz. Farklılıklar çok küçük seviyelerde kalıyor. Galaxy S20 Plus özelinde konuşursak, Samsung bu yıl ekran görüntü oranını 19.5:9’dan 20:9’a çıkarmış. Bu da telefonun biraz daha uzamasını, ancak bunun yanında biraz daha daralmasını sağlamış. Telefonun kalınlığı ise S10 Plus’ınkiyle aynı. Sonuç olarak S20 Plus’ı tek elle kavramak ve kullanmak zor değil. Tabii ki, ekranın tüm noktalarına tek elle kullanırken rahatlıkla ulaşamıyorsunuz. Bu durumda ayarlardan etkinleştirebileceğiniz tek el modu size yardımcı olacaktır.
Dikkat çeken bir başka ayrıntı ise ekranın kenarlara doğru kavisinin azaltılması. Galaxy S20 Plus’ta yine kavisli ekran var ama, bu kavis açısı selefindekine göre daha düşük. Neredeyse düz ekranın olduğunu söylesek yanlış olmaz. Buna rağmen, özellikle tek elle kullanım sırasında kenarlara yanlışlıkla dokunma ve istenmeyen yerleri açma gibi durumlarla ara sıra da olsa karşılaştığımızı söylememiz gerekiyor. Samsung’un bu tarafta performansı yazılımla biraz daha iyileştirmesi gerekiyor.
Telefonun önü ve arkası Gorilla Glass 6 camla kaplı. Ekranda ise koruyucu film yerleştirilmiş şekilde geliyor. Galaxy S20 Plus, üç haftayı aşkın zamandır kullanıyoruz ve herhangi bir yerinde bir çiziğe veya aşınmaya rastlamadık. Bunun dışında yaklaşık 30-40 cm yükseklikteki bir koltuktan taş döşeme zemine ekran üstü düştüğünde de hayatta kaldı. Üstelik alüminyum çerçevesine de herhangi bir zarar gelmedi. Yani ince ve narin görünse de, sağlam bir telefon. Üstelik suya ve toza dayanıklı. Eğer duşta müzik veya podcast dinlemek isterseniz, Galaxy S20 Plus tam buna uygun bir telefon. Tecrübeyle sabittir.
Telefonun alt kenarında USB-C portu, mikrofon ve hoparlör var. İkinci hoparlör ise ekranın hemen üst kısmındaki ince hatta yerleştirilmiş. Burada ahize de mevcut. Üst kenarda microSD ve nano SIM kart yuvası ile ikinci mikrofon var. Sağ kenarda ses tuşlarını ve güç butonunu görüyoruz. Sol kenar temiz görünüyor.
Arka taraftaki cam yüzey kenarlara doğru epey fazla miktarda kavis yaparak geliyor. Bu durum telefonun kenarlarındaki alüminyum çerçevenin daha da incelmesini ve telefonun genel olarak daha ince görünmesini sağlıyor. Son birkaç aydır gördüğümüz Samsung telefonlarının klasiği olacak biçimde, sol üst köşede dikdörtgen şeklinde bir kamera modülü var. Dışa doğru hafif çıkıntı yapan bu modül dört tane kamerayı ve LED flaşı barındırıyor. Ayrıca bir mikrofonu da bu bölümde görüyoruz. Alt kenara doğru da bir Samsung logosu yerleştirilmiş.
Galaxy S20 Plus inceleme: Ekran ve Ses
Samsung Galaxy S20 Plus’ın ekranı 6.7 inç. Geçen yılın S10 Plus modeline göre ekran boyutunun artırıldığını görüyoruz. Ekran çözünürlüğü ise 1440 x 3200 piksel. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ekranın görüntü oranı 20:9. Dynamic AMOLED teknolojisinin kullanıldığı bu ekran, bir Samsung yapımı ekrandan beklenen yüksek görsel kaliteyi ve zevki kullanıcılara sunmayı başarıyor.
Her ne kadar üstünde koruyucu ekran filmiyle kullanmış olsak da, Galaxy S20 Plus’ın OLED ekranı yüksek bir parlaklık seviyesini ve canlılığı sunuyor. Netflix veya YouTube’daki HDR içerikleri de büyük bir zevkle izlemek mümkün. Video içerikler için görüntüyü optimize etme özelliği bu telefonda da var. Aynı zamanda renk sıcaklığını da göz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ekranın görüş açıları beklendiği gibi yüksek, ayrıca dış ortamda da rahat şekilde kullanılabiliyor. AMOLED ekranın varlığına bağlı olarak Always on Display, yani sürekli açık ekran özelliği de mevcut.
Samsung’un Sonsuz-O olarak tanımladığı ekranı, Galaxy Note 10 serisinden beri çıkan birçok orta ve üst segment Samsung akıllı telefonunda görüyoruz. S20 Plus’ta da böyle bir ekran var. Kamera deliği çok büyük değil, bu nedenle tam ekranda oyun oynarken veya film izlerken çok rahatsız edici değil. Ancak 20:9 ekran bulunduğu için, tam ekranda birçok YouTube videosunu izlerken kenarlarda kalın siyah çubuklar oluyor. Tam ekran görünümündeyse altta ve üstte dikkate değer kayıplar olacaktır. Yine de, tam ekranda YouTube videoları izlerken de keyif aldığımızı belirtelim.
Bu yılın S20 serisi üyelerinde yer alan önemli yeniliklerden bir tanesi 120Hz ekran desteği. Diğer üyelerde olduğu gibi Galaxy S20 Plus’ta da 120Hz ekran desteği ancak Full HD+ çözünürlükte kullanılabiliyor. Maksimum ekran çözünürlüğünde ise sadece 60Hz ayarı kullanılabiliyor. Doğrusu, Full HD+ çözünürlüğü tercih ettiğinizde de kullanıcı arayüzünde çok büyük bir keskinlik farkı hissedilmiyor. 120Hz ekran ayarını seçtiğinizde, arayüz geçişlerinde gerçekten akıcılık artıyor. Ancak bunun genel olarak çok büyük bir fark yarattığını söylemek zor. Eğer oyun oynamıyorsanız, pilden de tasarruf etmek için 60Hz ayarını kullanmanız daha isabetli olacaktır. Biz Galaxy S20 Plus’ı genellikle tam ekran çözünürlüğünde, dolayısıyla 60Hz’de kullanmayı tercih ettik. Bizim seçimimiz çözünürlük yönünde oldu.
Ses tarafına baktığımızda, bir önceki bölümde belirttiğimiz gibi Galaxy S20 Plus’ta iki adet hoparlör bulunuyor. Bu iki hoparlörün ses çıkışı dengeli biçimde ayarlanmış, bu sayede stereo ses etkisi başarılı biçimde sunuluyor. Son birkaç yıldır var olan Samsung ses profili ayarı S20 Plus’ta da mevcut. Kısa bir ses testi uygulayarak kulağınıza en uygun ses profilini belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda Dolby Atmos desteği de mevcut. Eğer telefonunuzda film veya dizi seyrediyorsanız, destekleyen içeriklerde, uygun bir kulaklıkla bundan yararlanabilirsiniz.
Kutudan çıkan AKG kulaklıkların iyi kalitede olduğunu biliyoruz. Galaxy S20 Plus kullanıcıları USB-C uçlu bu kulaklıkla iyi şekilde idare edecektir. Ancak en iyi ses çıkışı için Ayarlar bölümünden ses ayarlarını uygun biçimde yapmanızı tavsiye ederiz. Ekolayzır ve benzeri ayarları yaptıktan sonra kulaklıkla müzik dinleme veya video izleme keyfiniz daha da artacaktır.
Galaxy S20 Plus inceleme: Performans ve Pil
Türkiye’de satılan Galaxy S20 Plus’ta Samsung yapımı Exynos 990 işlemci bulunuyor. Mali-G77 MP11 GPU da bu yonga setin bünyesinde yer alıyor. 7nm tabanlı işlemcinin yanında 128 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM mevcut. Eğer isteseniz microSD kart yuvasıyla depolama alanını artırabilirsiniz. Ancak bu durumda ikinci bir hat takma imkanınız olmayacaktır. Diğer durumda Galaxy S20 Plus’ı iki hatla kullanabilirsiniz.
Galaxy S20+ bir amiral gemisi telefondan beklenen performansı kullanıcılarına sunuyor. Telefonun kullanıcı arayüzünde akıcı ve hızlı şekilde gezinebilirsiniz. Uygulamalar ve oyunlar hızlı şekilde açılıyor. Web sitelerinde gezinti ve yukarı aşağı kaydırmada da herhangi bir sıkıntı yok. Oyun konusunda da Galaxy S20 Plus iyi bir performans ortaya koyuyor. Yüksek profilli oyunları bile akıcı şekilde oynayabilirsiniz.
Benchmark testlerinde de bu pratikteki durumun yansımaları görünüyor. AnTuTu Benchmark testinde 450-500 bin arasındaki puan ile Galaxy S20 Plus ilk beşte yer alıyor. Yüksek performans modunu açmak benchmark testini çok az yukarı çıkarıyor. GeekBench 5 testinde ise S20 Plus, tek çekirdek puanında geçen yılın S10 serisinin üyeleriyle aynı puanı elde etti. Çoklu çekirdek puanında ise geçen yılın amiral gemisi Samsung telefonlarının üzerine çıkmaya başardığını görüyoruz.
Isınma konusunda ise Galaxy S20 Plus, makul sayabileceğimiz sıcaklık aralığının üst sınırlarında geziniyor. Benchmark testinde veya PUBG Mobile gibi oyunları oynarken ısınmayı hissedebilirsiniz. Ancak bu ısınma çok rahatsız edecek seviyede bulunmuyor.
Pil tarafına baktığımızda, Galaxy S20 Plus’ın 4500 mAh gibi, günümüz amiral gemisi akıllı telefonları ortalamasının biraz üzerinde kapasitede pile sahip olduğunu görüyoruz. Galaxy S20 Plus’ı deneyimlediğimiz süre boyunca yoğun şekilde kullandık. Belki çok oyun oynamadık, ancak internette gezinme, sosyal medya uygulamalarını kullanma, YouTube veya Netflix’te video izleme gibi işleri yoğun şekilde gerçekleştirdik. Ara sıra da fotoğraf ve video çektik. Çoğu normal kullanıcının da bu yoğunlukta kullanacağını düşünüyoruz. Bu şekildeki kullanımda iki şarj arasında 24 saati biraz aşan bir süre geçiyor. Eğer Galaxy S20 Plus ile yarı yolda kalmak istemiyorsanız, her gece yatarken prize bağlayıp şarj etmeniz yerinde olacaktır.
Ancak diyelim ki yapmadınız ve ikinci gün öğleye doğru Galaxy S20 Plus’ın şarjı bitti. Eğer kutudan çıkan 25W şarj adaptörü yanınızdaysa, Galaxy S20 Plus’ı hızlı şekilde şarj edebilirsiniz. Yarım saatte yüzde 60’a yakın bir doluluğa ulaşıyor. Kablosuz şarj desteği de var. Eğer 15W destekli bir kablosuz şarj adaptörü edinebilirseniz, normale göre daha hızlı şekilde şarj edebilirsiniz. Ters kablosuz şarj özelliği, yani PowerShare da mevcut. Eğer Galaxy Buds+ veya Galaxy Watch Active 2 gibi bir cihaz satın alırsanız, Galaxy S20 Plus ile bu aksesuarları kablosuz olarak şarj edebilirsiniz.
Galaxy S20 Plus inceleme: Yazılım
Samsung Galaxy S20 Plus’ta Android 10 yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde de Samsung’un One UI 2 kullanıcı arayüzü mevcut. Samsung, daha S20 serisini çıkarmadan önce One UI 2 arayüzünü mevcut cihazlarına sunmaya başlamıştı. Bu nedenle yenilikleri az çok biliyoruz. Hatta bununla ilgili özel bir rehberi de Galaxy Note 10 Plus üzerindeki deneyimlerimizle yayınlamıştık.
Samsung’un Galaxy S20 ile birlikte getirdiği bazı yenilikler var. Bunlar mart ayının sonlarına doğru güncellemelerle Galaxy S10 ve Note 10 serisi telefonlara da sunulmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi Samsung Daily. Ana ekranın en solunda yer alan panel eskiden Bixby Home adını taşıyordu. Samsung bu paneli yeniden adlandırdı, ancak işlevini çok fazla değiştirmedi. Yine farklı uygulamalardan derlenen bilgiler ve kayıtlar bu ekranda görünüyor. Spotify ve Netflix kullanıyorsanız, kişisel kullanımlarınız doğrultusunda hazırlanmış tavsiyeleri de bu alanda görebilirsiniz.
Bir başka yeni özellik de Quick Share. Android tarafında Apple’ın AirDrop’u gibi sağlam ve zahmetsiz bir paylaşım yöntemi yoktu. Samsung, Quick Share adını verdiği özellikle bu açığı kendi telefonlarında kapatmayı hedefliyor. Bu araç sayesinde fotoğraf, video veya bunun gibi içerikleri diğer Samsung telefonlarıyla daha rahat biçimde paylaşabilirsiniz.
Samsung’un S20 lansmanında bundan böyle görüntülü görüşme uygulaması olarak Google Duo’nun kullanılacağı belirtiliyordu. Ancak elimizdeki telefonda video görüşmeler hâlâ klasik video görüşme arayüzünde görülüyor. Belki ilerleyen güncellemelerde beklediğimiz değişiklik yapılır.
Uygulama tarafında bir Samsung telefonunda görmeye alıştığımız uygulamalar mevcut. Samsung’un çeşitli uygulamaları yüklü gelirken, Google ve Microsoft’un çeşitli uygulamaları da yüklü. Netflix, Spotify ve Facebook gibi popüler uygulamarı da görüyoruz. Bu arada ilk kez Note 10 serisinde gördüğümüz Global Goals uygulamasını da telefonda görüyoruz. Bunun sayesinde telefonunuzun kilitli ekranında reklam göstererek para kazanabilir, bu kazancı çeşitli yardım projelerine bağışlayabilirsiniz.
Güvenlik tarafına baktığımızda Galaxy S20 Plus’ta ekran içi parmak izi okuyucusunun bulunduğunu görüyoruz. Zaman geçtikçe bu birimin gösterdiği performans daha da iyi noktaya çıkıyor. Galaxy S20 Plus’ın parmak izi okuyucusu çok iyi şekilde çalışıyor. Telefonu kullandığımız süre boyunca ekran kilidini bunu kullanarak hızlıca açtık. Ön kamera yardımıyla yüz tanıma da kullanılabiliyor. Ancak ona pek de ihtiyaç kalmadığını söylesek yanlış olmayacaktır.
Galaxy S20 Plus inceleme: Kamera
Samsung kamera tarafındaki yenilikleri genellikle Galaxy S serilerinde kullanıma sunduğunu görüyoruz. Galaxy S20 serisi için de durum bu şekilde. En çok ilgi çeken yeni özellikler Galaxy S20 Ultra’da toplanmış, ancak Galaxy S20 Plus da sahip olduğu kamera yetenekleri bakımından gayet tatmin edici görünüyor.
Öncelikle kameraların teknik detaylarına ve sayısal değerlerine bakalım. Ana kamera 12 megapiksel çözünürlük, f/1.8 diyafram açıklık, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Ultra geniş açılı lens de 12 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. f/2.2 diyafram açıklığı da bu kameranın özellikleri arasında. Öne çıkarılan 64 megapiksel çözünürlük değeri ise telefoto kameraya ait. Bu kamera f/2.0 diyafram açıklığı, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Bunun sayesinde 3 kat hibrit optik zum yeteneği sunuluyor. Bir de 0.3 megapiksel Uçuş Süresi kamerası bulunuyor ve bu kamera derinlik algılama için kullanılıyor.
Galaxy S20 Plus’ta gördüğümüz yeni kamera özelliklerinden bir tanesi Tek Çekim. Kamera uygulamasında Tek Çekim adında yeni bir çekim modu hemen gözünüze çarpacaktır. Bunu seçip daha sonra çekim tuşuna bastığınızda, birkaç saniye içinde farklı kameralar kullanılarak farklı çekimler yapılıyor. Hem sabit hem de hareketli görüntü çekimi yapılıyor. Daha sonra sonuçlar, en iyi sonuç tavsiyesiyle birlikte gösteriliyor. Size de içinden seçmek kalıyor. Özellikle hareketli nesnelerin veya kişilerin çekimi için bu özellik epey kullanışlı olacaktır. S20 Plus’ın kullanışlı kamera özelliklerinden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.
64 megapiksel çözünürlüklü telefoto kameranın 3 kat hibrit optik yakınlaştırma yeteneğine sahip olduğunu söylemiştik. Ayrıca 30 kata kadar yakınlaştırma imkanı var. 3 kat yakınlaştırma ile yapılan çekimlerde detaylar fazla kaybolmuyor, ancak hafif de olsa bir netlik kaybı hissediliyor. Tabii ki, sosyal medya paylaşımlarında bu fark pek hissedilmeyecektir. 30 kat yakınlaştırmada ise detaylar epey fazla şekilde kayboluyor, pürüzsüzleştirme etkisi fazla, çekimler daha çok yapay çizimleri andırıyor.
Doğrusu, akıllı telefonların kamera sistemlerinde telefoto kameradan çok ultra geniş açılı kameranın kalitesi önemli. Galaxy S20 Plus’ın kamerası da bu açıdan iyi iş çıkarıyor. Ultra geniş açılı çekimler renk canlılığı ve parlaklık açısından tatmin edici. Yeterli ışık altında yapılan çekimlerde renk sıcaklığı ve parlaklık, ana kamera ile tutarlı. Aslında telefoto kamera için de benzer bir yorum yapılabilir.
64 megapiksel çözünürlüklü fotoğrafları da Kamera uygulamasında bulunan görüntü ayarından seçim yaparak çekebilirsiniz. Bu durumda telefoto kameraya geçiş yapılıyor. Gündüz vakti manzara fotoğrafları çekecekseniz sorun yok, ancak düşük ışıkta ve gece çekimlerinde performans biraz düşecektir.
Biz Galaxy S20 Plus ile çekimlerimizi genellikle ana kamera ile gerçekleştirmeyi tercih ettik. Bu kamera her koşulda tatmin edici görüntüler sunuyor. Bir Samsung klasiği, renkler biraz daha sıcak ve canlı, bunun dışında parlaklık da yüksek. HDR performansı da memnuniyet verici. Makro çekimlerde de Galaxy S20 Plus iyi işler çıkarıyor. Canlı Odak modunda, arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflarda da S20 Plus’ın iyi bir performans sergilediğini görüyoruz. Düşük ışık performansı da başarılı. Pozlama yüksek seviyede olsa bile gürültü düşük, detaylar zengin.
GALAXY S20 PLUS İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR (Tam Çözünürlüklü)
Önde yer alan 10 megapiksel selfie kamera f/2.2 diyafram değerine sahip. Parlak ışık altında gayet net ve hoş görünümlü selfie fotoğraflar çekebilirsiniz. Işık şiddeti azaldıkça performansı düşüyor, gürültü etkisi daha fazla şekilde hissediliyor. Yine de, doğum günü partisinde, ışıklar kapalı ve ortam sadece mumlarla aydınlatılırken çektiğimiz selfie fotoğraflar fena çıkmadı. Hafif gürültü etkisi hissedilse de, fotoğraflarda kimlerin olduğu açık şekilde görünüyor. Ön kamera ile çekilen selfie videolar için de görüntü kalitesi açısından benzer yorumda bulunabiliriz. Bununla birlikte ön kamera ile çekilen videolar sabitlik açısından tatmin edici. Ses kaydı da kaliteli ve berrak.
Hazır videodan bahsetmişken, Galaxy S20 Plus’ın video performasına bakalım. Samsung’un bu yıl Galaxy S20 serisinde öne çıkardığı özelliklerden bir tanesi de 8K video kayıt imkanı olmuştu. Samsung bu şekilde 8K QLED TV’lerini satın alanlara da kendi içeriklerini hazırlama fırsatı veriyor. 8K video çekimleri ile detayları en iyi şekilde yakalayabilirsiniz, ancak bu tarz çekimleri genellikle bir tripod ile yapmak yerinde olacaktır. Çünkü telefon elde tutularak yapılan çekimlerde titreşim hissediliyor. Yaklaşık 2,5 dakikalık bir 8K video kaydı 1,5 GB’lık alan kaplıyor.
Depolama alanı konusunda dikkatli davranıyorsanız, 4K ya da Full HD kaydı tercih etmelisiniz. HEVC formatında kayıt imkanı mevcut. Öte yandan bu formatlarda çekim yaparken görüntü sabitlemenin avantajlarında yararlanabilirsiniz. 30fps’de 4K veya 1080p çözünürlük seçeneğinde HDR10 video kaydı da gerçekleştirebilirsiniz. Mikrofonla yakınlaştırma özelliği mevcut ve iyi şekilde çalışıyor. Özellikle toplantılarda, konuşan kişiye yakınlaştırma yaparak sesinin daha yüksek bir şiddette kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Bu tür senaryolar için kullanışlı olacaktır. Ses kaydı kaliteli biçimde yapılıyor. Ancak çekim yaparken S20 Plus’ın kısa kenarlarına mümkün olduğunca temas etmemeye çalışın. Parmağınızı mikrofonun bulunduğu alana sürtmeniz çekimde istenmeyen seslerin çıkmasına neden olabilir. Süper dengeli çekim özelliği de iyi şekilde çalışıyor ve profesyonel kameralardakine benzer bir tatta durağanlık sunuyor.
Galaxy S20 Plus inceleme: Sonuç
Samsung Galaxy S20 Plus, üç model içindeki ortanca üye olduğundan dolayı biraz gölgede kalmış gibi. Bu serinin daha büyük ekranlı ve gelişmiş özelliklere sahip modeli Galaxy S20 Ultra dikkatleri üzerine topladı. Aslına bakarsanız, Galaxy S20 Plus bir amiral gemisi telefondan beklediğiniz birçok işlevi ve performansı sunmayı başarıyor. Gayet şık bir tasarımı var, malzemesi kaliteli, yüksek fiyatlı bir telefonu kullandığınız hissini veriyor. OLED ekranı da parlak, canlı renkler sunuyor, görsel zevki fazlasıyla yaşatıyor.
Sekiz çekirdekli Exynos 990 işlemci ve ona eşlik eden diğer bileşenlerle üst sınıf Android telefon performansı sunuluyor. Oyunlarda ve ayrıca fotoğraf düzenleme, video yapım gibi, yüksek performans gerektiren uygulamalarda Galaxy S20 Plus herhangi bir takılma veya tıkanıklık yaşatmıyor. Pil performansı belki iki güne çıkacak seviyede değil, ancak hızlı şarjın varlığıyla da pil konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Kablosuz şarj ve ters kablosuz şarjın bulunması da önemli artılardan.
Yazılım konusunda da Android 10 ve onun üzerinde gelen One UI 2’yi görmek memnuniyet verici. Üstelik Samsung Daily ile ana ekranın en solunda yer alan ve pek kullanmadığımız panel biraz daha işe yarar hâle geliyor. Netflix ve Spotify’ın bu alana daha fazla şekilde entegre edilmesi de iyi olmuş. Quick Share da kullanışlı bir özellik. Galaxy S10 ve Note 10 serisi telefonlara gelmesiyle birlikte diğer kişilerle paylaşma imkanı daha da genişleyecektir.
Galaxy S20 Ultra kamera yetenekleri bakımından daha fazla öne çıksa da, Galaxy S20 Plus’ın 64 megapiksel kamerayı da içinde barındıran dörtlü kamera sistemi iyi işler çıkarıyor. Özel günlerinizde Galaxy S20 Plus’ı rahatlıkla kullanabilirsiniz. 8K video kayıt yeteneğinin bulunması kulağa hoş geliyor, ancak pratikte pek fazla kullanacağınızı düşünmüyoruz.
Sonuç olarak Galaxy S20 Plus, 9000 TL seviyesindeki fiyatının karşılığını veren bir Android telefon. Galaxy S20 Ultra için bir 3000 TL civarında para harcamaya değer mi, o telefonu henüz deneyimlemediğimiz için bir yorum yapmamız zor. Ancak Galaxy S20 Plus’ı tercih edenlerin bu seçimlerinden pek de pişman olmayacaklarını düşünüyoruz.
Samsung Galaxy S20 Plus
GittiGidiyor’dan satın alın