Teknoloji

Galaxy Note 8 Qualcomm Snapdragon 836 işlemci seçeneğiyle gelebilir

galaxy note 8Samsung’un merakla beklenen telefonlarından biri olan Galaxy Note 8, büyük ihtimalle ağustos ayının sonunda resmiyet kazanacak. Ancak resmi tanıtım tarihi gelene kadar, Note 8 ile ilgili dedikodular gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Son olarak akıllı telefonun parmak izi tarayıcısının ekran altına yerlleştirilmeyeceği ve Galaxy S8’deki gibi telefonun arkasında olacağı iddiası gündeme gelmişti. Daha önceki bilgilerden daha farklı bir durumu işaret eden bu dedikodunun yanına bir yenisi daha eklendi.

Uzun süredir Note 8’de yonga seçeneklerinden birinin Qualcomm Snapdragon 835 olacağı konuşuluyordu. Ancak yeni bir dedikoduya göre; Note 8, Qualcomm’un yeni yongası Snapdragon 836’nın boy göstereceği ilk telefon olacak. Snapdragon 836’nın hâli hazırda 2.45 GHz olan maksimum CPU işlemci hızını 2.5 GHz’ye çıkaracağı söyleniyor. Yonga setinde 740 MHz hızında çalışan bir grafik işlemcisinin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Snapdragon 836’nın Galaxy Note 8 sonrasındaki durağı LG V30 olabilir

Qualcomm’un müstakbel işlemcisinin Note 8’den sonraki durağının ise LG V30 olacağı söyleniyor. V30’u ise Google’ın Pixel telefonlarının takip edebileceği belirtiliyor. Qualcomm geçtiğimiz yıl da benzer bir hamle yapmış ve Snapdragon 820’nin üzerinde küçük değişiklikler yapılmış versiyonunu Snapdragon 821 olarak piyasaya sürmüştü.

Qualcomm’un bir sonraki amiral gemisi işlemcisinin Snapdragon 845 olması bekleniyor. Bu işlemcinin Qualcomm ve Samsung arasındaki yakın işbirliğine rağmen ilk olarak LG G7’de kullanılacağı iddialar arasında yer alıyor. LG’nin 2017 model amiral gemisi G6’da Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER