Teknoloji

Galaxy Fold 2 dedikoduları alevlenmeye başlıyor

Galaxy z Fold 2

Samsung‘un ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold, satışa sunulmasına kısa bir süre kala ortaya çıkan sorunlar nedeniyle “kötü kaderli telefon” olarak anılıyor. Akıllı telefon birkaç ay rötarlı şekilde piyasaya sürülse de, Güney Koreli şirketin beklentilerini karşılamamıştı. Yine de katlanabilir ekranlı telefon planlarından vazgeçmeyen ve bunu Galaxy Z Flip ile gösteren Samsung’un Galaxy Fold 2 için de hazırlıklara başladığı söyleniyor.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre, Galaxy Fold 2’de kullanıcılara farklı bir depolama alanı ve buna bağlı olarak daha uygun bir fiyat seçeneği de sunulacak. 512 GB depolama alanına sahip orijinal Galaxy Fold, ABD’de 1980 dolar karşılığında satılıyor. Galaxy Fold 2’nin ise 512 GB’nin yanında 256 GB depolama alanı seçeneğiyle geleceği iddia ediliyor. Depolama alanının küçülmesi, fiyatın da inmesi anlamına geliyor.

Samsung’un orijinal Galaxy Fold’un takipçisi üzerinde çalışmaya başladığına dair haberler geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana etrafta dolaşıyor. Bu haberlerden birinde şirketin Galaxy Fold’un devamı için iki farklı cihaz geliştirdiği iddia edilmişti. Söz konusu iki farklı cihazdan biri, Galaxy Z Flip olarak resmiyet kazanmış gibi görünüyor. Ancak orijinal Galaxy Fold’un asıl takipçisi şu an için ortaya çıkmış değil.

Galaxy Fold 2’nin neye benzeyeceği konusunda ise farklı iddialar mevcut. İlk haberlerde akıllı telefonun ekranının dışa doğru katlanacağı öne sürülmüştü. Ancak daha sonra çıkan haberlerde akıllı telefonun üzerinde “V” şeklinde bir çentik taşıyan dış bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Bu da telefonun ekranının orijinal Galaxy Fold gibi içe katlanacağının işaretçisi olarak değerlendirilmişti.

Orijinal Galaxy Fold’da 7.3 inç olan ekran boyutunun Galaxy Fold 2’de 7.7 veya 8 inç olabileceği söyleniyor. S Pen desteği de katlanabilir ekranlı telefonun olası özellikleri arasında sayılıyor.

Galaxy Fold 2 ne zaman tanıtılacak?

Orijinal Galaxy Fold’un ekranında büyük bir çentik var. Samsung’un Galaxy Fold 2’de ön kamerayı ekrandaki deliğe yerleştirebileceği veya tamamen ekranın içine taşıyabileceği iddia ediliyor. Xiaomi ve Oppo gibi şirketler ön kamerayı ekranın içine yerleştirmeyi başarsa da, henüz bu teknolojiye son kullanıcıyla buluşan bir cihazda yer verilmiş değil. Galaxy Fold 2’nin Galaxy S20 Plus’la aynı kamera sistemini taşıyabileceği de iddialar içinde bulunuyor.

Galaxy Fold 2 hakkındaki endişeler arasında başı çeken konu ise dayanıklılık. Orijinal Galaxy Fold’da yaşanan problemler, telefonun çıkışının birkaç ay ertelenmesine neden olmuştu. Yapılan değişikliklere rağmen, katlanabilir ekranın hassaslığı kullanıcıları tedirgin etmişti. Galaxy Z Flip bu sorunu Ultra İnce Cam ile çözmeye yaklaşsa da, bazı testlerde bu camın kolay çizilmeye meyilli olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla Samsung’un dayanıklılık konusunda daha ikna edici bir şeyler yapması gerekiyor gibi görünüyor.

Galaxy Fold 2 için henüz ortada bir çıkış tarihi yok. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle üretim ve tedarik zincirlerinin sarsıldığı bir ortamda bu konuda net bir şey söylemek de oldukça zor. Ancak çıkan haberlerde genellikle 2020’nin ikinci ve üçüncü çeyrekleri işaret ediliyor. Samsung’un genellikle ağustos ayında düzenlediği Galaxy Note etkinliğinde Galaxy Fold 2’ye de yer açması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER