Teknoloji

Galaxy AI, Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarında kullanıcıları karşılayacak

galaxy ai

Samsung Galaxy AI teknolojisini gelecek ay tanıtılacak yeni katlanabilir telefonları Z Fold 6 ve Z Flip 6’da kullanacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama, şirketin en yetkili isimleri biri tarafından yapıldı.

Samsung Başkan Yardımcısı ve Mobil Ar-Ge Ofisi ve Mobil eXperience Birimi Başkanı Won-Joon Choi’nin imzasını taşıyan blog yazısında şirketin Galaxy AI’ı yeni nesil katlanabilir cihazlar için optimize etme planı doğrulandı. Choi şu ifadeleri kullandı: “Katlanabilir ürünlerimiz Samsung Galaxy’deki en çok yönlü ve esnek form faktörüdür ve Galaxy AI ile birleştirildiğinde bu iki tamamlayıcı teknoloji birlikte tüm yeni olanakların kilidini açacak.”

Samsung, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve “Samsung’u diğerlerinin önüne çıkarmak” için “en pratik ve güvenilir çözüm” olduğuna inandığı “hibrit yapay zeka yaklaşımıyla” mobil deneyimlerde devrim yapmak istiyor. Hibrit yaklaşım, kullanıcılara “cihazdaki yapay zekanın anında yanıt verme özelliği ve ekstra gizlilik güvencesi ile bulut tabanlı yapay zekanın çok yönlülüğü arasında, günlük yaşamda ihtiyaç duydukları çeşitli işlevleri sunma konusunda sektör lideri ortaklarla açık işbirlikleri yoluyla bir denge sağlamayı” içeriyor.

Samsung Galaxy AI dışında Canlı Çeviri özelliğinde yeniliğe hazırlanıyor

Yakında Samsung, Canlı Çeviri AI özelliğini sesli aramaları desteklemek için üçüncü taraf mesaj uygulamalarına genişletecek. Bu, Samsung’un cihazdaki yapay zeka dil çeviri modeline entegre edilecek. Böylece Canlı Çeviri’yi kullanırken telefonunuzun dışında “kişisel verilerin paylaşılması gibi gizlilik sorunları konusunda endişelenmeden” kullanabileceksiniz.

Choi, NPU’ların gücü “çok yüksek bir hızla” ilerlemeye devam ettikçe, giderek daha fazla mobil AI özelliğinin cihazda yer almasını bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER