İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy A35 İncelemesi

samsung galaxy a35 inceleme

Samsung’un Galaxy A Serisi içinde, 30 ile başlayan sayılara sahip olan modeller geçmişte epey ilgi görmüştü. Bu modeller genel olarak fiyat ve performans arasında iyi bir denge kuruyordu. Ancak bu ürünlerin tasarım ve verdikleri his açısından biraz daha geride olduğunu görüyorduk. Şimdi Samsung’un Galaxy A35 ile birlikte bunu büyük oranda değiştirdiğini görüyoruz. Birçok açıdan kardeşi Galaxy A55 ile benzer seviyede özelliklere sahip olan, işlemci tarafında ise geçen yıl A54’te gördüğümüz Exynos 1380’i barındıran bu orta segment Android telefon ile ilgili detaylar Samsung Galaxy A35 inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Tasarım

Galaxy A Serisinin 2024 model üyelerine baktığımızda, bunların tasarım anlamında seleflerine göre küçük, ama önemli ilerlemeler kaydettiğini görüyoruz. Daha önce incelediğimiz Samsung Galaxy A55 ile metal çerçeve bu seriye ilk kez gelmişti. Galaxy A35 ise, A55’in tasarımını ve boyutlarını, şık görünen plastik bir çerçeveyle sunmakla birlikte, seleflerine göre daha yüksek seviyede bir hissi ve havayı sağlıyor.

samsung galaxy a35 inceleme

Galaxy A35, 8.2 milimetre ile, A55’in kalınlık değerini taşıyor. Aynı büyüklükte ekrana sahip olmalarına rağmen, A55’in biraz daha ince bir ekran çerçevesine sahip olması, o telefonu yüzey alanı bakımından az daha küçük hâle getiriyor. Kenarlarda plastiğin kullanılmasının sonucu olarak telefon, 209 gram ile çok az daha hafif. Bu telefon da IP67 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Böylelikle telefonu sağanak yağış altında, havuz veya deniz kenarında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Telefon alt kenarında USB-C portu, yeni tasarım hoparlör ve mikrofonlar yer alırken üst kenarda ek bir mikrofon ile nano SIM ve microSD kart yuvası bulunuyor. microSD kart yuvasına ikinci bir SIM kart takabilirsiniz. Sağ kenarda, hafif kavisli ve çıkıntı yapan bölüme ses tuşları ve güç düğmesi yerleştirilmiş. Bu tasarımı daha önce Galaxy A25 ve Galaxy A55 modellerinde de görmüştük.

samsung galaxy a35 inceleme

Galaxy A35’in önü de, A55’teki gibi Corning Gorilla Glass Victus+ camla korunuyor. Çizilmelere karşı da bu ekran dayanıklı görünüyor. Arka tarafta da sağlam bir cam kullanılıyor. Telefonu kullandığımız süre boyunca ne ön ne de arka camda dikkate değer bir çizikle karşılaşmadık.

Ekran ve Ses

Galaxy A35’te de 6.6 inçlik bir Super AMOLED ekran var. 1000 nit maksimum parlaklık ile güneş ışığı altında bile yeterli bir görüş var. Yüksek parlaklık, YouTube gibi platformlarda HDR videoları hakkını vererek izlemeyi sağlıyor. 1080 x 2340 piksel çözünürlüklü ve 19.5:9 görüntü oranlı ekran, dikey kullanımda sosyal medya uygulamalarında gezinme, web sayfalarını görüntüleme, aynı anda iki uygulamayı bölünmüş pencerelerde kullanma gibi işlerde yeterli oluyor. Super AMOLED ekranın varlığı geniş görüş açılarının yanında Always on Display özelliğinin de verimli bir şekilde kullanılmasına izin veriyor.

samsung galaxy a35 inceleme

A35’in ekranı canlı renkleriyle fotoğraf ve videolar için iyi bir görüntüleme alanı sunuyor. Sonsuz O ekran tasarımı, videodan veya tam ekran oyunlardan fazla kırpmadan ön kameranın da işlevini yerine getirmesini sağlıyor. Bu telefonda film izlemek keyifli, çift hoparlörlü ses sistemi de buna iyi bir imkan tanıyor. Kulaklık jakı yok, ancak Samsung’un Galaxy Buds serisi kulaklıkları veya Google Fast Pair destekli başka kulaklıklarla iyi bir müzik veya video keyfi yaşamanız mümkün olacaktır. Üstelik bu tarz kulaklıklar kolay bağlantı imkanı da sunacaktır.

Performans ve Pil

Galaxy A35, geçen yıl A54 modelinde kullanılmış, 5nm tabanlı Exynos 1380 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye, bize gelen test ürününde 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Bu donanım paketi günlük işler ve aynı anda 2-3 uygulamayı kullanmak için yeterli. RAM Plus, çoklu görev tarafında sağladığı 6 GB’a kadar sanal RAM desteğiyle performansı biraz daha artırabilir, ancak çok büyük fark yaratmayacağını da kabul etmek gerekiyor. 128 GB, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K video çekebilen kamera sistemi dikkate alındığında, bir süre sonra yetmeyebilir. Bunun için, 8 GB RAM avantajını da dikkate alarak 256 GB kapasiteli versiyonu tercih etmek yerinde olacaktır.

Exynos 1380 işlemci, günlük işler için iyi bir performans sağlıyor. Ara sıra uygulama geçiş ekranında sürüklemelerde ve uygulamalar arasında geçişlerde takılmalar görsek de, genel olarak akıcı ve düzgün bir performans sağlanıyor. Telefon çok fazla da ısınmıyor. PUBG Mobile’ı da yüksek grafik ayarlarında akıcı biçimde oynamak, hamleleri hızlı şekilde yapmak mümkün. Galaxy A55, Exynos 1480’in grafik gücü tarafında sağladığı avantaj sayesinde biraz daha önde görünüyor. Ancak A35’in performansı da 15 bin TL civarında fiyata sahip bir telefon için gayet düzgün. Bu arada Galaxy A54 ile yaptığımız GeekBench 6 testleriyle aşağı yukarı aynı sonuçları aldığımızı belirtmeden geçmeyelim.

samsung galaxy a35 inceleme

Bu telefonda 5000 mAh kapasiteli bir pil var ve normal yoğunlukta bir kullanımda tek şarjla bir günü rahatça geçersiniz. Hatta pil tasarruf modu ve daha düşük ekran parlaklığı ayarı ile ikinci günü de çıkarmanız mümkün. 25W hızlı şarj desteği var, ancak kutudan güç adaptörü çıkmıyor. Bunun için ek yatırım yapmalısınız. Ancak yaptığınız takdirde pili yarım saatte yüzde 50’nin üzerinde doldurabilir, bir buçuk saat gibi bir süre de yüzde 100 doluluğa erişebilirsiniz. Pil ayarları içinde, pilin daha uzun süre kullanımına imkan tanıyacak çeşitli koruma ayarları da mevcut.

Yazılım ve Güvenlik

Galaxy A35 de Android 14 ve One UI 6 ile geliyor. Son yıllarda çıkan birçok Samsung telefonu gibi, bu telefonda da uzun soluklu bir Android ve güvenlik güncelleme taahhüdü var. Gelecek yıl bu zamanlar bu telefonun çoktan Android 15 ve One UI 7 güncellemelerini aldığını görürüz. Devamı da en az iki yıl gelecektir. Bu da telefonu birkaç yıl kullanmayı düşünecekler için iyi bir haber.

Çeşitli Google uygulamaları, OneDrive ve Microsoft 365 uygulamaları ve farklı Samsung uygulamaları yüklü geliyor. Smart Switch ile eski telefonunuzdan hızlı bir şekilde uygulamalarınızı, ortam dosyalarınızı ve ayarlarınızı taşıyabilirsiniz. Galaxy Store veya Google Play Store’dan da istediğiniz uygulama veya oyunu yükleyebilirsiniz.

Güvenlik tarafında ekran içi parmak izi okuyucusu hızlı ve zahmetsiz şekilde çalışıyor. Samsung’un Knox tabanlı çeşitli güvenlik araçları ve özellikleri var. Güvenli Klasör bunlardan bir tanesi. Gizli tutmak istediğiniz dosyaları, fotoğrafları, uygulamaları kimlik doğrulama arkasına saklıyor.

Kamera

Samsung Galaxy A35’in arkasında da, A55’te olduğu gibi üç tane kamera var. Ana kamera ve makro kamera aynı özellikleri paylaşırken ultra geniş kamera daha düşük çözünürlükte. Ana kamera 50 megapiksel çözünürlük, f/1.8 diyafram, faz algılamalı otomatik odak, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. 5 megapiksel, f/2.4 makro kameranın yanında 8 megapiksel, f/2.2 diyafram ve 123 derece görüş açılı bir ultra geniş kamera var. Öndeki kameranın çözünürlüğü ise 13 megapiksele düşüyor. f/2.2 diyafram değeri ise korunuyor.

Galaxy A35, yeterli ışık koşulları altında dengeli, hafif de olsa sıcak tarafa kaçan fotoğraflar çekiyor. Makro çekimlerde başarılı olan ana kameranın yanında, 5 megapiksel makro kamera sayesinde süjeye daha yakın çekimler yapabilirsiniz. Düşük ışıkta performans ortalamalarda geziniyor, bazen gayet iyi sonuçlar elde edilirken bazen pürüzsüzleştirme fazla oluyor. Ancak genel olarak düşük ışıkta gürültü, diğer bir deyişle kumlanma düşük seviyede kalıyor. Gece modunda çekilen fotoğraflar, sosyal medya paylaşımları için ideal, ancak bilgisayar ekranına aktardığınızda, pürüzsüzleştirme etkileri dikkat çekiyor. Ultra geniş kameranın da düşük ışık performansı ortalamayı geçmiyor. Portre çekimlerde Galaxy A35 genel olarak başarılı olmakla birlikte, düşük ışıktaki portre çekimlerinde pürüzsüzleştirme ve detaylarda kayıp daha fazla görünüyor. Yine de, bu gibi durumlarda süje ile arka plan ayrımını düzgün bulduk.

Öndeki 13 megapiksel kamera, yeterli ışık koşullarında iyi işler çıkarıyor. Bu kamera portre çekimlerinde arka plan ayrımında çok aşırı davranabiliyor, bazen doğallık kaçıyor. Öte yandan ara sıra grup çekimlerinde sadece bir kişinin netlendiğini de görebiliyoruz. Bu nedenle ön kamera ile portre çekimi yapacaksanız, çekim yaptıktan sonra kontrol etmeniz yerinde olacaktır.

Video tarafında hem ön hem de arka kamera ile 4K video kaydı yapabilirsiniz. Video kayıt kalitesi genel olarak başarılı, ana kameradaki optik görüntü sabitleme sisteminin farkı görülüyor. Ön kamera da durağanlık ve ses kaydı bakımından iyi durumda bulunuyor.

Sonuç

Samsung Galaxy A35, geçen yıllarda gördüğümüz A32, A33 ve A34 modellerine göre biraz daha üst sınıf bir havaya sahip. Samsung, tasarımı Galaxy A55 çizgisine yaklaştırarak bu anlamda doğru bir karar vermiş. Malzeme seçimi de iyi, kenarlar plastik olsa da çok sıradan hissettirmiyor. Eğer elimizdeki Galaxy A55 test ürünü farklı renkte olmasa, iki telefonu birbirine kolaylıkla karıştırabilirdik.

  • samsung galaxy a35 inceleme
  • samsung galaxy a35 inceleme
  • samsung galaxy a35 inceleme
  • samsung galaxy a35 inceleme
  • samsung galaxy a35 inceleme

A35’in büyük ve kullanışlı bir ekranı var, farklı ortamlarda iyi görüş sağlıyor. Exynos 1380’in sağladığı performans da günlük ihtiyaçlar ve oyun için yeterli. 5000 mAh kapasiteli pil de yarı yolda bırakmayacaktır. Uzun süreli Android ve güvenlik güncelleme desteği de, bir kere para verip birkaç yıl boyunca A35’i kullanmak isteyenler için iyi bir haber niteliği taşıyor.

Kamera tarafında Galaxy A35, yeterli ışık koşullarında memnun edici fotoğraflar çekiyor. Düşük ışıkta performans değişiklik göstermekle birlikte, genellikle Instagram’da fotoğraf veya hikaye paylaşmak isteyenler için yeterli kaliteyi yakalayacaktır. Video tarafında da performansı iyi görünüyor.

Bütçesini 15 bin TL’nin üstüne pek çıkarmak istemeyenler için Galaxy A35, fiyat-performans oranı yüksek bir telefon ve beklentileri de iyi biçimde karşılayacaktır.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.