Teknoloji

Fotodanz Android Uygulama İncelemesi

Mobil telefon pazarının günümüzdeki şeklini alması yolundaki ilk mihenk taşlarından biri hiç kuşkusuz kameralı cep telefonlarının satışa sunulması. Kameralı cep telefonlarının satışa sunulması ile birlikte cep telefonları ekstra bir kullanım alanı kazanırken, pazarın da somut bir biçimde değişmesini sağladı. Mobil telefon pazarının günümüzdeki şeklini almasını sağlayan son olay ise hiç kuşkusuz gelişmiş akıllı telefonların kullanılmaya başlanması. Mobil işletim sistemi pazarında görülen çeşitlilik de bu gelişmeye yardımcı olurken, akıllı telefonlar sayesinde mevcut kullanım alanlarında da önemli ilerlemeler kaydedildi. Bu alanlardan birisi de hiç kuşkusuz mobil fotoğrafçılık. Yerleştirilen kameralar sayesinde mobil telefon üstünden fotoğraf ve video çekme konusunda önemli tecrübeler elde eden cihaz sahipleri, akıllı telefonlar ile birlikte gelen uygulamalar sayesinde çektikleri materyallere farklı dokunuşlar ekleyebilme şansına da sahip oldular. Bu fonksiyonu sağlayan uygulamalardan birisi de Fotodanz.

”Fotoğraflarınızı dans ettirin” sloganı ile yola çıkan Fotodanz’ın son derece basit bir işleyişi olduğunu ilk etapta hemen belirtmek gerek. Uygulama indirilme işleminin tamamlanmasının ardından başlatıldığı zaman kullanıcıyı ilk olarak bir kayıt ekranı karşılıyor. Kullanıcılar dilerlerse uygulamaya kayıt olurlarken, istemezlerse kayıt işlemini sonraya bırakarak devam edebiliyorlar. Bu ekranın geçilmesinin ardından kamera aktif hale geliyor ve de kullanıcı dans eden fotoğrafını yaratma sürecini başlatabiliyor.

Eski fotoğraflarını dans ettirmek isteyenler malesef bu dileklerini gerçekleştiremiyorlar. Zira, dans eden fotoğrafların oluşturulması esnasında fotoğraf çekimi yerine üç saniyelik bir video kaydı gerçekleştirildiği için bu işlem eski kayıtlar ile yapılamıyor. 3 saniyelik videoların kaydedilmesi esnasında kullanıcılardan cihazı sabit tutmaları istenirken, bu kısa video kaydının gerçekleştirilmesinin ardından kullanıcının karşısına yine sabit bir görüntü çıkarılıyor.

 

Bu ekranda kullanıcılardan ekranda hareketlenmesini istedikleri alanları yuvarlak içine almaları isteniyor. Bu aşamanın tamamlanmasının ardından görüntü kısa bir işlemden daha geçiriliyor ve kullanıcının karşısına uygulayabileceği filtre seçenekleri sunuluyor. Sunulan filtrelerin son derece temel olduklarını belirtmekte fayda var. Bir Instagram çeşitliliği bekleyenlerin aradıklarını bulamayacaklarını şimdiden belirtmekte fayda var.

Filtre seçimi işleminin tamamlanmasının ardından ise dans eden fotoğrafımız – ya da animasyonumuz – hazır hale geliyor. Bu formatta oluşturulan bir çalışmayı cihazın kendi albümünde saklamak pek olası olmadığı için çalışmalar uygulamanın içinde saklanıyor. Hareketli fotoğrafları paylaşmak için ise şimdilik sadece Facebook ve e-posta seçenekleri mevcut. Paylaş ikonuna dokunulduğu zaman ise Google+ ve Twitter seçeneklerinin de kısa bir süre sonra aktif hale geleceği belirtiliyor.

Fotodanz; hareketsizlikten sıkılan, Harry Potter’da yaratılan dünyadaki gibi hareketli fotoğraflar isteyenler için mütevazı bir yol açıyor. Uygulamanın yapabildikleri şimdilik sınırlı olsa da, ortaya koyulan dokunuşun pek de sıradan olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Kim bilir, belki de Harry Potter’daki gibi hareketli fotoğraflara giden yolun başlangıcı Fotodanz gibi uygulamalardan geçecektir.

İlgili >> Google Play