Eğlence

Forza Horizon 4, Steam ve Microsoft’un mağazalarından kaldırılıyor

forza horizon 4 steam

Forza Horizon 4, dijital mağazalardan kaldırılan popüler oyunlar arasında yerini alacak. Playground Games, 2018 çıkışlı açık dünya yarış oyununun satışlarının lisans ve partner anlaşmaları nedeniyle sona erdiğini, oyunun 15 Aralık 2024 tarihinde Microsoft mağazalarından ve Steam’den kaldırılacağını duyurdu.

İnsanların oyunu hâlâ satın alabilmeleri için günler sayılı olsa da, son oyun içi etkinlik 25 Temmuz’dan 22 Ağustos’a kadar gerçekleştirilecek ve bu tarihten sonra sezonluk Festival Oynatma Listeleriyle bağlantılı bazı başarıların kilidi artık açılamayacak.

Forza Horizon 4’ün indirilebilir içerik paketi ise şimdiden mağazalardan kaldırılıyor. Bu da sürecin karışıklığını biraz daha artırıyor. Oyunu Xbox Game Pass aracılığıyla oynadıysanız ve bir miktar DLC satın aldıysanız, oyunun tamamını indirmek ve listeden kaldırılma tarihinden sonra oynamaya devam etmek için bir kod almaya hak kazanırsınız. Bu oyun kodu, önümüzdeki günlerde tamamen ücretli bir Xbox Game Pass aboneliğine sahip olan, şartları karşılayan oyunculara gönderilecek ve 25 Haziran 2026’ya kadar kullanılması gerekecek.

Forza Horizon 4 sunucuları açık kalacak

Biraz şaşırtıcı bir şekilde Playground, SSS bölümünde sunucuların listeden çıkarılma sonrasında da devam ettiğini, dolayısıyla hem çevrimdışı hem de çevrimiçi modların oynanabilir durumda kalacağını söylüyor. Bu ve Game Pass abonelerinin oyunu sürdürmeleri için bir kod almaları arasında, Playground’un talihsiz bir durumdan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştığı anlaşılıyor.

Forza Horizon 4, dijital mağazalardan çekildiğinde altı yaşın biraz üzerinde olacak ve geride kalanların keşfetmesi için yalnızca fiziksel Xbox kopyaları dolaşımda kalacak. Forza Horizon 5 değerli bir devam oyunu ve Forza Motorsport da bayrağı yukarıya taşımaya devam edecek, ancak dijital oyunların bu kadar kısa ömürlü olmasının üzücü olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER