EğlenceTeknoloji

Fortnite’tan özel gösterim sonrası bir Star Wars sürprizi daha

fortnite star wars

Star Wars: The Rise of Skywalker (Yıldız Savaşları: Skywalker’ın Yükselişi) çılgınlığı, popüler kültür dünyasını iyiden iyiye sarmış durumda. Oyunlarda bile bu çılgınlıktan kaçmak pek mümkün olmuyor. Fortnite, Star Wars temalı etkinliklerin en ilginçlerinden birine ev sahipliği yaptı.

The Rise of Skywalker’ın yönetmeni J.J. Abrams’ın da katıldığı bir oyun içi etkinlik kapsamında filmden bir sahne, oyunun sanal arabalı sineması olan Risky Reels’te gösterildi. Bu kendine özgü tanıtım etkinliği, bir ışın kılıcı düellosuyla sona erdi.

Etkinlik J.J. Abrams’ın sanal avatarının TIE Fighter’lar ile birkaç Star Destroyer’ın savaşının tam ortasında Millenium Falcon’a gelişiyle başladı. Söz konusu avatarın ünlü yönetmene fazlasıyla benzemesi oldukça dikkat çekiciydi. The Game Awards töreninin yaratıcısı ve sunucusu Geoff Keighley ile Abrams’ın bir süre sohbet etmesinin ardından büyük bir hareketli ekran ortaya çıktı ve The Rise of Skywalker’dan Rey, Finn ve Poe gibi karakterlerin göründüğü bir sahne yayınlandı. Sahnenin sona ermesinin ardından Abrams uzay gemisine atlayıp Risky Reels’i terk etti. Oyuncular ise “Sith’in günü” hakkında konuşan Palpatine’in sesini duydu.

fortnite star warsEtkinliğin sonunda oyuncular favori ışın kılıcı renkleri için oy kullandı. Bu oyların boşuna olmadığı ise oyuna ışın kılıçlarının eklenmesiyle ortaya çıktı. Oyunculara Star Wars temalı yeni görevler ve kilidi açılabilir unsurlar da sunuldu.

Söz konusu etkinliğin duyurusu yaklaşık bir hafta önce yapılmıştı. Risky Reels’i etkinlik için hazırlayan Epic Games, oyuncuların yoğun ilgisi yüzünden etkinliği planlanandan 10 dakika önce başlattı. Etkinliğe katılan herkese planör olarak kullanabilecekleri bir TIE Fighter armağan edildi.

Fortnite Star Wars için heyecan pompalamaya geçtiğimiz ay başlamıştı

Fortnite, Star Wars promosyonuna geçtiğimiz ay Stormtrooper kostümünün oyuna eklenmesiyle başlamıştı. Ardından The Rise of Skywalker’dan esinlenen Rey, Finn ve Sith savaşçısı kostümleri de Fortnite oyuncularına sunulmuştu. Epic daha önce de Fortnite’ta John Wick ve The Avengers gibi filmler için bu tarz promosyonlar yapmıştı. Oyunda daha önce ünlü şarkıcı Marshmello da sanal bir konser vermişti.

Star Wars: The Rise of Skywalker, 20 Aralık’ta vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER