CeBIT Bilişim 2011 fuarında ilgi çeken standlardan bir tanesi de Ford’a ait. Otomobil üreticisi önümüzdeki yıllarda yollara çıkmaya hazırlanan SYNC teknolojisini burada ziyaretçilerine tanıtıyor. Orta sınıf B ve C segmentlerinde ilk kez kullanılan bu sistem SMS gönderme, sürücü ve yolcuları internete bağlama gibi özelliklere sahip.
2007’den bu yana 3 milyon Ford araçta kullanılan ve yüzde 80’in üzerinde kullanıcı tarafından öncelikle tavsiye edilen SYNC, neredeyse her dili anlıyor ve konuşuyor. 2015 yılında Avrupa’da yaklaşık 2 milyon yeni Ford aracın SYNC sistemi ile yollarda olacağı öngörülüyor. Ford SYNC, otomobilin kaza yapması durumunda bulunduğu ülke ve konum fark etmeksizin kendi kendine acil yardım çağrısı yapıyor. Emergency Assistance, kaza anında hava yastığından birinin açılması veya acil yakıt kesme sisteminin devreye girmesiyle aktif hale gelerek GPS ünitesinin harita bilgileri yardımıyla araç sahibinin cep telefonu üzerinden bulunduğu bölgedeki acil yardım numarasını arayarak ilgili bölgenin dilinde kazayı bildirip, yardım çağrısında bulunuyor.
MyFord Touch’ın kullanıldığı Ford SYNC, sürücü ve yolcunun sözlü emirlerle aracın temel fonksiyonlarını kumanda etmesini sağlayan, sesle aktive olan bir araç-içi bağlantı platformu. Sistem sayesinde radyonun çalıştırılmasından klimanın ayarlanmasına kadar pek çok işlevi yerine getirilebiliyor. Ford SYNC çok renkli 4,2 inç ekran, bluetooth, sesli kontrol sistemi ve 1 USB girişine sahip. SMS atabiliyor, okuma yapabiliyor, cep telefon defterinden direkt sesli arama ve acil arama yapabiliyor. Ayrıca pazara bağlı olarak Ford SYNC C 8 inç renkli dokunmatik ekran, 3 Audio/Video RCA jak, SD Card girişi, Wi-Fi hotspot ve 2 USB girişi yer alabiliyor. Diğer taraftan, sisteme fotoğraf yüklenebilirken 10.000 komut tanıma-direkt komutlama yapabiliyor.
Ford SYNC teknolojisinin 2012 yılının sonlarında Avrupa’ya ulaşmış olması bekleniyor. Bu zamandan sonra Türkiye’de satılan Ford otomobillerde de bu özelliğin varolduğunu görme ihtimâlimiz çok yüksek. Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.
BASIN BÜLTENİ
Ford CeBIT Fuarı’nda, otomotiv teknolojisinde yeni bir dönemi başlatan SYNC sistemini tanıttı
CeBIT’teki standı yoğun ilgi gören Ford, kaza anında aracın bulunduğu ülkenin dilinde yardım çağrısı yapan; SMS atan, sürücü ve yolcuları online kılabilen ve premium veya lüks sınıflar dışında orta sınıfta B ve C segmentlerinde ilk kez kullanılan SYNC teknolojisini tanıttı. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Ford, Yeni Focus’un segmentinde ilk olarak sunduğu özelliklerden sonra SYNC ile teknolojiyi ulaşılır kılarak demokratikleştirmeye devam ediyor” dedi.
Köklü bir otomotiv şirketi olmanın ötesinde yenilikçi bir teknoloji şirketi olarak da sektöre damgasını vuran ve ?geleceğin trendlerini’ belirleyen Ford, CeBIT 2011 Teknoloji ve Bilişim Fuarı’na katılarak iletişimde çığır açan SYNC teknolojisini tanıttı. Stand ziyaretçilerinin büyük ilgiyle izledikleri ve premium veya lüks sınıflar dışında orta sınıfta B ve C segmentlerinde ilk kez ilk kez kullanılan SYNCTM teknolojisi, bilinen sesli komutların ötesinde, internete bağlanmaktan kendi kendine acil yardım çağrısında bulunmaya kadar kullanıcısına çok farklı özellikler sunarak, sürücü ve yolcuların araca hükmetmesini sağlıyor.
2007’den bu yana 3 milyon Ford araçta kullanılan ve yüzde 80’in üzerinde kullanıcı tarafından öncelikle tavsiye edilen SYNCTM, neredeyse her dili anlıyor ve konuşuyor. 2015 yılında Avrupa’da yaklaşık 2 milyon yeni Ford aracın SYNCTM sistemi ile yollarda olacağı öngörülüyor.
Genel Müdür Nuri Otay: “Ford kullanıcılarının mobilitelerini sürdürülebilir kılıyoruz”
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, SYNCTM teknolojisinin premium veya lüks sınıflar dışında orta sınıfta ilk kez B ve C segmentlerinde Ford tarafından kullanıldığını belirterek şu bilgileri verdi: “Avrupa’da 2012 sonunda sunulmaya başlayacak olan Ford SYNCTM teknolojisinin yakın bir gelecekte tüm araçlarımızda bulunacağını düşünüyoruz. iPhone, BlackBerry ve Android cihazlarla uyumlu olan sisteme USB modem bağlanabiliyor. Yani ormanda veya dağda da internete bağlanabiliyorsunuz. 10 bin komutu anlayan sisteme istediğiniz şarkıyı söyleyip dinleyebilir, klimanızı açtırabilir veya cep telefonu defterinizden numara söyleyip arayabilirsiniz. Yaşadığımız iletişim çağının getirdiği hareketli ve hızlı yaşam tarzını iyi değerlendirerek müşterilerimize sadece otomobil değil, ileri teknoloji ürünleriyle de maksimum fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Müşterilerimizin aktif yaşamlarını otomotiv teknolojileri ile bağlayarak mobilitelerini sürdürülebilir kılıyoruz. SYNCTM sistemli otomobil satışlarımızın dünyadaki satışların altında kalmayacağını, hatta geçeceğini düşünüyoruz.”
Ford SYNC kaza anında kendi kendine bulunduğu ülkenin diliyle acil yardım çağrısı yapıyor
Otomotivde ileri teknoloji uygulamalarını bir adım daha ileriye taşıyan Ford, SYNC sistemine entegre ettiği acil yardım çağrısı özelliğiyle Ford kullanıcılarına çok önemli bir konuda daha destek oluyor. Ford SYNC, otomobilin kaza yapması durumunda bulunduğu ülke ve konum fark etmeksizin kendi kendine acil yardım çağrısı yapıyor. Emergency Assistance, kaza anında hava yastığından birinin açılması veya acil yakıt kesme sisteminin devreye girmesiyle aktif hale gelerek GPS ünitesinin harita bilgileri yardımıyla araç sahibinin cep telefonu üzerinden bulunduğu bölgedeki acil yardım numarasını arayarak ilgili bölgenin dilinde kazayı bildirip, yardım çağrısında bulunuyor.
Benzer sistemlerden farklı olarak aracın kendisinin direkt olarak yetkililere başvurması, otomotiv teknolojilerinde bir kilometre taşı olma niteliği taşıyor. Böylece sürücü ve yolcular, dilini bilmedikleri bir ülkede acil yardım gerektiğinde çok daha hızlı bir şekilde iletişime geçmiş oluyor.
Microsoft’la geliştirilen MyFord Touch’lı Ford SYNC ile Ford’unuza hükmedin!
MyFord Touch’ın kullanıldığı Ford SYNC, sürücü ve yolcunun sözlü emirlerle aracın temel fonksiyonlarını kumanda etmesini sağlayan, sesle aktive olan bir araç-içi bağlantı platformu. Sistem sayesinde radyonun çalıştırılmasından klimanın ayarlanmasına kadar pek çok işlevi yerine getirilebiliyor.
Microsoft ile birlikte geliştirilen MyFord Touch’lı Ford SYNC, çağımızın iletişim platformlarını da barındırdığından, sosyal ağlardan mail takibine birçok sisteme bağlanma yeteneğine sahip olacak. Araç içerisinde bulunan kişisel WiFi ağından sürücü kadar yolcu da faydalanıp online kalabiliyor. SYNC ile araç kendi kendine WiFi özelliği taşıyor. Mevcut internet ağı sayesinde farklı müzik ve video platformlarıyla da köprü kuran Ford SYNC, burada seçilen müzik veya videoların da aracın müzik sistemi üzerinden takip edilmesine olanak veriyor.
Ford SYNC SMS atıyor, fotoğraf yüklüyor
Ford SYNC çok renkli 4,2 inç ekran, bluetooth, sesli kontrol sistemi ve 1 USB girişine sahip. SMS atabiliyor, okuma yapabiliyor, cep telefon defterinden direkt sesli arama ve acil arama yapabiliyor. Ayrıca pazara bağlı olarak Ford SYNC C 8 inç renkli dokunmatik ekran, 3 Audio/Video RCA jak, SD Card girişi, Wi-Fi hotspot ve 2 USB girişi yer alabiliyor. Diğer taraftan, sisteme fotoğraf yüklenebilirken 10.000 komut tanıma-direkt komutlama yapabiliyor.
Ford teknolojiyi demokratikleştirmeye devam ediyor
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, en büyük hedeflerinin müşterilerin hayatı kolaylaştıran ve ulaşılabilir akıllı teknolojiler sunmak olduğunu belirterek şunları söylüyor: “Müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yeni teknolojiler geliştirerek ürün gamımızı rakipsiz kılmaya devam ediyoruz. Ford, teknoloji gelişimini dört ana başlıkta topluyor: Akıllı sürüş teknolojileri, çevreci teknolojiler, kaliteyi artıran teknolojiler ve güvenlik teknolojileri. Hedefimiz; yüzlerce, binlerce değil “milyonlarca” araçta kullanılan sürdürülebilir teknoloji çözümleri ile fark yaratmak ve teknoloji ile insanı yakınlaştırmak?”
Yeni Focus’la yeni bir hayat!
Teknolojiyi ulaşılır kılarak demokratikleştirme vizyonuyla hareket eden Ford, SYNCTM teknolojisinden önce, geçtiğimiz mayıs ayında Yeni Focus ile birlikte teknolojinin demokratikleştirilmesi yönünde bir çığır açmış ve C sınıfı araçlarda ileri teknolojileriyle güvenlik ve konfora yeni bir boyut kazandırmıştı.
One Ford stratejisi doğrultusunda, teknolojinin kullanımını yaygınlaştıran ve daha çok araç kullanıcısının teknolojiyle ilişkisini artıran Ford, Yeni Focus’la kullanıcılara yüksek teknolojiler sundu. Öndeki araç aniden durduğunda sürücü tepki vermezse kendi kendine fren yapan Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi, Otomatik Park Sistemi veya gelecek yıl içinde sunulması planlanan sürücünün direksiyon başındaki uyanıklık düzeyini takip edip ve dikkat düzeyinin düşmeye başladığını tespit ettiğinde sürücüyü uyaran Sürücü Dikkat Takip Sistemi ve sadece uyarmakla kalmayıp araç şeritten ayrıldığında aracı tekrar şeridine sokan Şeritte Kalma Yardımcısı teknolojileri bu vizyonun örnekleri arasında sayılabilir.
Ford’un gerçek anlamdaki ilk küresel ürünü olan Yeni Focus, yüzde 80 ortak parçayla 3 kıtada üretilerek, yıllık 2 milyon adet satış hedefi ile 120’den fazla ülkede satışa sunuluyor.