Ulaşım

Ford Capri elektrikli bir otomobil olarak Avrupa’da yollara geri dönüyor

ford capri

Klasik Ford coupe’lerinden biri olan Capri, Polestar 2 gibi büyük görünümlü elektrikli crossover modellere benzeyen tasarımıyla dört kapılı bir elektrikli araç olarak geri dönüyor.

Ford Avrupa tasarım direktörü Amko Leenarts, SUV’ların artan popülaritesinden esinlenerek, görünümün 1986’da üretimin sona ermesinden bu yana Capri’nin hayali evrimini takip ettiklerini dile getirdi.

Bu daha güçlü Capri, elektrikli bir SUV haline gelen Mustang ve bir kamyonet haline gelen Maverick de dahil olmak üzere Ford’un klasik modellerindeki diğer modern yaklaşımlarını takip ediyor.

ford capri

Elektrikli otomobil, arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli, genişletilmiş menzilli konfigürasyonlarla ve her biri için “birinci sınıf” donanım seçeneğiyle gelecek. Ford, Avrupa WLTP tahminlerine göre genişletilmiş menzilli RWD modeli için tek şarjla maksimum 627 km menzil vadediyor.

Ford Capri ABD’de piyasaya çıkmayacak

Capri, geçen yıl Avrupa’da piyasaya sürülen Explorer EV’den sonra Volkswagen’in MEB elektrikli araç platformu üzerine inşa edilen ikinci model. Ford bu otomobili ABD’de piyasaya sürmeyi planlamıyor.

Capri ve Explorer, platformlarını paylaştıkları Volkswagen EV’lerle (sırasıyla ID.5 ve ID.4) son derece benzer özelliklere sahip. Ancak Capri biraz daha sportif görünüyor. Bu da elektrikli otomobili Ford’un Explorer ve Mustang Mach-E serisi arasında daha orta bir seçenek haline getirebilir.

İLGİLİ HABERLER