EğlenceManşetler

Football Manager 2025’in çıkışı Mart 2025’e ertelendi

football manager 2025

Sports Interactive, Football Manager 2025 oyununun çıkış tarihini Mart 2025’e ertelediğini açıkladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, SEGA ve lisans verenlerle gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, oyunun Mart 2025’te yayınlanmasının en uygun çözüm olduğuna karar verildi. Platformlara özel çıkış tarihleri ise daha sonra duyurulacak.

Football Manager’ın geliştirici stüdyosu Sports Interactive, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, oyunun planlanan Kasım 2024 çıkış tarihini erteleme gereksinimini dile getirmişti. Yapılan son değerlendirmelerin ardından ise bu süre daha da uzatıldı ve FM25’in Mart 2025’te piyasaya sürüleceği duyuruldu. Stüdyodan yapılan açıklamada, oyun kalitesini riske atmamak için bu kararın alındığı belirtildi.

Sports Interactive, FM25’in seride bir nesildir yapılan en büyük teknik ve görsel yenilikleri içereceğini, bu nedenle aceleci bir çıkışın kaliteyi tehlikeye atacağını vurguladı. Özellikle bu yeni dönüm noktasında, kullanıcı beklentilerini ve stüdyonun yüksek kalite standartlarını karşılamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

Stüdyonun yaptığı açıklamaya göre, geliştirme süreci beklenenden daha yavaş ilerledi. Ekip yoğun bir çalışma temposuna rağmen karşılaşılan zorluklar sebebiyle projeyi istenilen hızda tamamlayamadı. Bu da Kasım ayında planlanan çıkış tarihine uyulmasını imkânsız hale getirdi. Şirket, acele edilmesi durumunda olağan kalite standartlarının altına düşme riski olduğunu ve ekip üzerindeki baskının arttığını belirtti.

Bu gelişmeler sonucunda, Mart 2025 tarihine kadar ek bir süreye ihtiyaç duyulduğu resmen açıklandı. Sports Interactive, oyunculara en iyi deneyimi sunmak için bu ertelemenin zorunlu olduğunu ifade etti. Gelişmiş Erişim (Early Access) özelliğinin ise yeni çıkış tarihinden önce sunulacağı ve detayların yakın zamanda paylaşılacağı duyuruldu.

Sports Interactive, oyunun ön siparişini veren oyunculara teşekkür ederken, dileyenlerin iade talebinde bulunabileceğini de ekledi. Geliştirme sürecindeki zorluklar ve erteleme kararının yarattığı hayal kırıklığı için kullanıcılarından anlayış bekleyen şirket, FM serisinin yeni dönemini başlatmak adına yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti.

Football Manager 2025 tanıtımı ocak ayının sonlarında yapılacak

Ocak 2025’in sonuna doğru oyunun yeni tanıtımını yapmayı planladıklarını da açıklayan Sports Interactive, erteleme kararına rağmen oyunculara en iyi deneyimi sunma taahhüdünü yineledi.