Eğlence

Flappy Bird’ın orijinal geliştiricisi yeni versiyonla ilgisinin olmadığını açıkladı

flappy bird

2010’ların başında, Flappy Bird akıllı telefon kullanıcıları arasında büyük bir fenomene dönüşmüştü. Sarı kuşu borular arasında yukarı çıkarmaya çalışırken pek çok kişi saatlerini harcamıştı. Ancak oyun, bu popülaritesine rağmen kısa sürede uygulama mağazalarından kaldırıldı. Geçtiğimiz hafta, 2025 yılında Flappy Bird’ün yeniden cihazlarımıza döneceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Fakat oyunun orijinal geliştiricisi Dong Nguyen, bu gelişmeden hiç memnun değil.

X platformunda yaptığı açıklamada, yeni versiyonla hiçbir ilgisi olmadığını ve bu projeden kazanç elde etmediğini doğruladı. “Hayır, onların oyunu ile hiçbir alakam yok. Hiçbir şeyi satmadım. Ayrıca kriptoyu desteklemiyorum,” şeklinde konuştu.

Yeni Flappy Bird versiyonunu geliştiren ekip, “tutkulu bir hayran grubu” olduklarını açıkça belirtti. Nguyen’in ticari marka hakkının terk edilmiş olarak kaydedildiği ve Gametech Holdings LLC isimli bir şirketin bu hakkı ücretsiz olarak devraldığı bildiriliyor. Ardından, yeni ekip Flappy Bird’ün haklarını Gametech Holdings’den alarak projeyi hayata geçirmiş durumda.

Nguyen, oyunun yeni bir versiyonunu kendi başına yeniden geliştirmeyi düşünmüyordu. Orijinal oyunu Mayıs 2013’te piyasaya sürdü ve oyun 2014’ün Ocak ayında büyük bir patlama yaparak Nguyen’e reklam gelirlerinden günlük 50 bin dolar kazandırdı. Ancak bu başarının ardından sadece bir ay sonra oyunu mağazalardan kaldırdı.

Nguyen Flappy Bird için “bağımlılık yapan bir ürün” demişti

O dönem Forbes dergisine verdiği bir röportajda, “Flappy Bird, rahatlamışken birkaç dakika oynamak için tasarlanmıştı. Ancak bağımlılık yapan bir ürün haline geldi. Bu durumun bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu çözmek için en iyisi oyunu tamamen kaldırmak. Artık geri dönüşü yok,” açıklamasında bulunmuştu.