Turkcell’in satın aldığı popüler online müzik dinleme sitesi fizy.com yeni yüzü ile müzikseverlerin karşısına çıktı. İlk etapta beta sürümü yayınlanan tasarımı biz de Teknoblog ekibi olarak sizler için inceledik.
Yeni tasarımda ana sayfaya daha önce hakim olan beyaz renk yerini siyaha bırakıyor. Sayfanın üstünde yer alan arama çubuğu ise sayfanın tam ortasında, logonun altında konumlandırılmış durumda. Bu tasarım şeklinin biraz Google’ın ana sayfasını andırdığını söylemek pek de yanlış olmaz sanırım. Sayfanın sağ üst köşesinde üyelerin siteye girişi ya da yeni üyelerin siteye kaydolması için kullanıcı girişi seçeneği yer alıyor. Bu giriş sayfası tasarımının ilk olarak iOS uygulamasında kullanıldığını da tekrar belirtelim.
Arama kısmına dinlemek istediğimiz şarkının ya da şarkıcının adını yazdıktan sonra önümüze gelen sonuç ve müzikçalar sayfasında ise yine eskisi gibi beyaz rengin hakimiyeti görülüyor. Sonuç kısmında çıkan şarkı isimleri ise eskiye göre daha büyük fontlar ile yazılmış. Eski tasarımda sayfanın en altında yer alan müzikçalar ise bu sefer sayfanın üst tarafında, arama çubuğunun yer alıyor. Müzikçaların kontrol tuşları ise sayfanın sol tarafında yer alıyor.
Daha önceleri sayfanın alt tarafında, müzikçalara entegre biçimde yer alan kullanıcı tarafından özel oluşturulan şarkı listesi ise yeni tasarım ile sayfanın üst sağ tarafına yakın bir yerde yer alıyor. Dinlenilen şarkıyı paylaşmak için ise müzikçalarda şarkının yanında yer alan kalp ikonuna tıklamak yeterli. Sayfanın sağ üstünde yer alan uygulamalar kısmı ile ne gibi yeniliklerin geleceği ise şu an için bilinmiyor. Ana tasarım yayınlandığında tüm bilinmeyenlerin açığa çıkması bekleniyor.
Fizy, sahip olduğu sade tasarımı ve hızı ile bir çok müziksever için vazgeçilmez adres haline geldi. Ayrıca internet üzerinden sadece şarkı dinlemek isteyen bir çok kişinin de aklına gelen ilk site. Yeni tasarımına alışmak zaman alsa da fizy’nin bu popülaritesini sürdürmesine kesin gözüyle bakılabilir. Ancak sitenin şu anda beta sürümle ilgili olduğunu tahmin ettiğimiz performans problemlerinin de mümkün olan en kısa sürede çözüme kavuşması gerektiği bir gerçek.