Teknoloji

Fitbit’ten çocuklar için yeni akıllı saat: Ace LTE

fitbit ace lte

Fitbit 7 yaş ve üzeri çocuklara yönelik Ace LTE akıllı saatini duyurdu. Google, bu cihazın “egzersizi oyuna dönüştürdüğünü ve aynı zamanda güvenilir arama, mesajlaşma ve ebeveynlerle konum paylaşımıyla ailelere gönül rahatlığı sağladığını” söylüyor.

Ace LTE, “tamamen sürükleyici, etkileşimli 3D oyunlar” ile birlikte gelir; bunların her biri, dokunsal bilgiler, sesler ve ivmeölçer kullanılarak cihaz için özel olarak tasarlanmıştır. Şirket, Fitbit Arcade’in “birkaç ayda bir” yeni oyunlarla güncelleneceğini vadediyor.

Akıllı saat, saklambaç oynamak, yatakta zıplamak veya “kardeşlerle dans etmek” gibi “her türlü fiziksel aktiviteyi” tanıyor ve ödüllendiriyor. Çocuğa özel bu hareketlerin tümü, ana ekranda bulunan ve “çocukların günlük hareket hedeflerine ulaşmasını kutlayan” “Noodle” etkinlik halkasında görünecek.

fitbit ace lte

Cihaz, Google Araştırma ekibi tarafından geliştirilen, çocuklar için gün boyunca çocukların fiziksel aktivitesini daha iyi ve daha doğru bir şekilde ölçen ve aynı zamanda “her türlü hareketi” teşvik eden ve motive eden yeni bir hareket algoritması kullanıyor.

Fitbit Ace LTE gizlilik ön planda ve ortada olacak şekilde tasarlanmış bir üren. Bu nedenle ebeveynlere yalnızca çocuğun konum veya etkinlik verilerini gösteriyor. Konum verileri 24 saat sonra, etkinlik verileri ise maksimum 35 gün sonra siliniyor. Hiçbir reklam veya üçüncü taraf uygulaması yoktur ve yalnızca bir ebeveynin eklediği kişiler cihazı arayabilir veya mesaj gönderebiliyor.

Saatte, günlük aktivitelerle beslenen kişiselleştirilebilir yaratıklar olan “eejiler” bulunuyor. Böylece çocuklar hareket hedeflerine ne kadar çok ulaşırsa, eejie’leri de o kadar sağlıklı ve mutlu oluyor. Çocuklar, eejie’lerinin görünümünü yeni kıyafetlerle özelleştirmek veya günlük aktiviteleri tamamlayıp her oyunda ilerleyerek evini dekore etmek için atari biletleri kazanıyor.

fitbit ace lte

Fitbit Ace LTE, saate ilk kez takıldığında her biri farklı öğelerin, tarzların, odaların ve Noodle’ların kilidini açan altı koleksiyonluk bantla birlikte geliyor. Bu gruplar ayrı olarak satılmaktadır ve düzenli olarak yenileri piyasaya sürülecek.

Fitbit Ace LTE, ebeveynlere çocuklarının gerçek zamanlı konumunu görme veya arama yapma, kısa mesaj ve sesli mesaj gönderme ve alma olanağı sağlayan yeni Fitbit Ace uygulamasıyla birlikte çalışıyor. Ayrıca güvenilir kişiler ekleyebilir ve ders sırasında dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için Okul Zamanı gibi ayarları yönetebiliyor.

fitbit ace lte

“Birkaç ay içinde” saat, “Çocukların cep harçlığına güvenli ve kolay erişebilmesi” için Dokundur ve Öde desteğine kavuşacak. Ace LTE, 50 metreye kadar suya dayanıklı ve 16 saatten fazla süren 328 mAh bataryaya sahip ve sıfırdan tam kapasiteye 70 dakikada şarj oluyor. Ayrıca Corning Gorilla Glass 3 ile yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip. Saatin ölçüleri 41,04 x 44,89 x 13,35 mm ve kordonsuz ağırlığı 28 gram.

Fitbit Ace LTE için ne kadar ödemek gerekiyor?

Fitbit Ace LTE, ayda 9.99 ABD doları veya yıllık abonelik için 119,99 ABD doları tutarındaki Fitbit Ace Pass veri planıyla birlikte geliyor. Ancak 31 Ağustos’a kadar yarı yarıya indirim imkanı sunuluyor. Yıllık planlarda ise 34,99 dolarlık Ace Band ücretsiz olacak. Saat, 5 Haziran’da 230 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER