Eğlence

Final Fantasy XVI PC versiyonunun çıkış tarihi belli oldu

final fantasy xvi

Final Fantasy XVI oynamak isteyen PC kullanıcılarının uzun süredir devan eden bekleyişi nihayet sona eriyor. Aksiyon RPG türündeki oyun, 17 Eylül itibarıyla Steam ve Epic Games Store’da yerini alacak. Tam versiyonun parçası olan iki ücretli eklenti de aynı günde bu mağazalara eklenmiş olacak.

Şimdiye kadar oyun sadece PlayStation 5’te oynanabiliyordu. 17 Eylül’e kadar sabredemeyeceğini hisseden PC sahipler, Steam ve Epic Games Store’a eklenen demo üzerinden kendilerini neyin beklediğini şimdiden deneyimleyebilecek.

Oyun, klasik sıra tabanlı dövüşü değiştirerek ve daha fazla aksiyon ve hack-and-slash dövüşü seçerek seri için yeni bir yol açmıştı. Bu, oyunu daha çok taktik tabanlı formatı pek sevmeyenler için daha ulaşılabilir hâle getirdi. Ancak bu değişim oyunun bazı sadık hayranlarını da kızdırmıştı.

Final Fantasy XVI eğlenceli ve kolay bir oyun olarak tanımlanabilir

Final Fantasy XVI’nın eğlenceli, ancak nispeten kolay bir oyun olduğu söylenebilir. Oyuncu kadrosu güçlü performanslar sunuyor ve devasa “boss” savaşları destansı sinematik kapsamla iyi bir şekilde örtüşüyor. Elementsel saldırılara dayalı dövüş sistemi, dövüşlerin de heyecanlı görünmesini sağlıyor.