Eğlence

Facebook Watch dünya çapında kullanıma sunuldu

facebook watch

facebook watch

Facebook Watch adlı video platformunu geçen yıl ABD için açmıştı. Şimdi bu platformu uluslararası düzeyde kullanıma sundu.

Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında platformun küresel çapta kullanıma sunulduğu belirtiliyor. Böylelikle iş ortakları farklı ülkelerde ve dillerdeki milyarlarca kişiye erişme fırsatı elde edecekler. Öte yandan Facebook, YouTube ve Netflix gibi platformlarla aynı seviyeye gelme fırsatını yakalayacak.

Her ne kadar kitle rakamları daha fazla iş ortağının Watch platformunda yer alması anlamına gelmese de, izleyici sayısının çokluğu daha fazla yayıncı için bir cazibe noktası oluşturacaktır.

Ayrıca reklamverenler de video aralarındaki reklam boşluklarında milyarlarca kullanıcıya erişme fırsatı yakalayacaklar. Reklam araları iş ortakları reklamlarını İngilizce veya diğer dillerde yayınlayabiliyor.

Watch şu anda Facebook uygulamasının iOS ve Android versiyonlarında, kendisi için oluşturulmuş bir sekme içinde kullanıcılara ulaşıyor. Aynı zamanda Apple TV, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV, Android TV, Xbox One ve Oculus TV platformlarından da Facebook Watch‘a ulaşılabiliyor.

Facebook’un konuyla ilgili blog yazısında, ABD’de 50 milyondan fazla kişinin ayda en az bir dakika video izlediği ve 2018 yılının başından bu yana izlenen toplam video süresinin 14 kat arttığı belirtiliyor. Yine de, bir dakikalık görüntüleme süresi, platformun muhtemel başarısı için çok da ikna edici sayılmaz.

Facebook, faaliyete geçtiğinden bu yana yayıncılar için farklı formatları denedi. Bunların arasında canlı oyun şovları ve anketler ya da yarışmalar gibi interaktif bölümler içeren programlar da bulunuyordu. Şirket, içerik yapımcılarının ve izleyicilerin birbirleriyle gerçek zamanlı etkileşim kurabilecekleri, gerçek anlamda sosyal bir TV ağı yaratmak istiyor gibi görünüyor. Şimdi dünya çapındaki herkesle bu ağın başarılı olup olmayacağı ölçülecek.

İLGİLİ HABERLER