Meta, Facebook Messenger’a yapay zekâ ile oluşturulmuş çıkartmalar ekliyor. Şirket böylelikle sosyal uygulamalarına yapay zekâ tabanlı özellikler ekleme konusunda yeni bir adım daha atmış oluyor.
Şirketin yapay zekâdan sorumlu başkan yardımcısı Ahmad Al-Dahle tarafından çalışanlara yapılan açıklamaya göre; Meta, kullanıcıların metin istemlerine dayalı çıkartmalar oluşturmasına olanak sağlamak için görüntü oluşturma modelinden yararlanacak. Bu özellik herkese sunulmadan önce şirket çalışanları tarafından test edilecek.
Al-Dahle, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yapay zekâ tarafından oluşturulan çıkartmalar sayesinde kullanıcılarımız kendini ifade etme, kültürel temsiller ve hatta trend-alaka düzeyi için sonsuz sayıda seçeneğe sahip olabilir. Çıkartmalar elbette buzdağının sadece görünen kısmı.”
Meta’nın başkan yardımcısı, şirketin “istenen herhangi bir görüntüyü istenen şekilde dönüştürecek yapay zekâ modelleri” üstünde çalıştığını da sözlerine ekledi. Burada yapılabilecek işlemler arasında resmin görüntü oranını değiştirme veya köpek resmini bir tabloya dönüştürme gibi şeyler yer alıyor.
Facebook Messenger için yapay zekâ tabanlı özelliklerin sinyali daha önce verilmişti
CEO Mark Zuckerberg, şirketin artık Facebook Messenger ve WhatsApp’ta metin içeren “deneyimler” de dahil olmak üzere yapay zekâ tarafından desteklenen araçlar oluşturmaya adanmış bir ekibe sahip olduğunu duyurduğunda şirketin ürünlerinde üretken yapay zeka kullanacağının sinyali verilmişti. Nisan ayında Zuckerberg, yatırımcılara Meta’nın “AI deneyimini milyarlarca insana ulaştırmak” istediğini söylemiş ve WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook ve Instagram’da üretken yapay zekâ özelliklerini başlatma hedefini yinelemişti.