Teknoloji

Facebook “Geçmişi Temizle” aracını tüm kullanıcılarına açtı

facebook geçmişi temizle

Facebook, Geçmişi Temizle isimli aracını sonunda tüm dünyada kullanıma sundu. Sosyal medya devi için önemli sayılabilecek bu gelişme, CEO Mark Zuckerberg‘in imzasını taşıyan bir blog yazısıyla duyuruldu. Geçmişi Temizle aracı, Ayarlar menüsüne yeni eklenen “Facebook’un Dışındaki Hareketler” bölümünde yer alıyor. Bu bölümde kullanıcılar, hangi üçüncü taraf site ve uygulamaların kullanıcı etkileşimlerini Facebook ile paylaştığını görebiliyor.

Geçmişi Temizle özelliği, kullanıcılara internette inceledikleri bir ürünün daha sonra Facebook’ta karşılarına bir reklam veya öneri olarak çıkmasını engelleme imkanını veriyor. Buna ek olarak, Facebook’un Dışındaki Hareketler bölümü üzerinden kullanıcıların bilgilerine erişmesi, bilgilerini indirmesi ve gelecekteki hareketlerinin nasıl yönetileceğine karar vermesi mümkün hâle geliyor.

Facebook, yeni aracının duyurusunu Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinden kısa bir süre sonra F8 2018’de yapmıştı. Geçmişi Temizle aracı, birkaç aylık gecikmelerin ardından ilk önce üç ülkede kullanıma sunulmuştu. Facebook’tan yapılan açıklamalarda, beklenmedik gecikmelerin şirketin sunucularda veri saklama yöntemiyle ilgili sıkıntılardan kaynaklandığı belirtilmişti.

facebook geçmişi temizle

Facebook Geçmişi Temizle aracına nasıl ulaşılıyor?

Mark Zuckerberg, Facebook’un Dışındaki Hareketler bölümünü şu sözlerle tanımlıyor: “Facebook’un Dışındaki Hareketler bölümü, şeffaflık ve kontrol konusunda yeni bir seviyeyi temsil ediyor. Bunu mümkün kılabilmek için bazı sistemlerimizi yeniden inşa etmemiz gerekti. Bu nedenle çalışmalarımız biraz zaman aldı.”

Facebook’un Dışındaki Hareketler bölümüne ve Geçmişi Temizle aracına ulaşmak için önce Ayarlar bölümüne gitmek gerekiyor. Ayarlar bölümünde ise Facebook Bilgilerin sekmesi üzerinden Facebook’un Dışındaki Hareketler bölümüne erişilebiliyor. Geçmişi Temizle aracı da bu bölümün içinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER