Teknoloji

Essential Phone’un yenisi daha iyi kameraya sahip olacak

essential phone android 10 nothing

essential phoneEssential Phone geçen yılın ortalarında çıkmıştı. Hem arkasında Android’in babası olan Andy Rubin’in bulunması hem de ekranın üst kısmında, kamera için açılmış çentiğinin dışında hemen hemen çerçevesiz tasarıma sahip ekranıyla adından bahsettirmişti. Ne var ki, bu Android telefonu kamera tarafında beklentileri veremedi. Neyse ki, cihaz üreticisi gelen şikayetleri kulak arkası etmiyor ve gelecek nesil akıllı telefonda daha iyi kamera optik sistemi ve yazılımı kullanmayı planlıyor.

Business Insider‘a konuşan Essential’ın endüstriyel tasarım şefi Linda Jiang, ekibinin müşterilerden gelen geri bildirimleri dinlediğini ve kameranın durumundan pek memnun olmadığını kaydetti. Essential Phone 2’de kamerayı daha iyi hâle getireceklerini de sözlerine ekledi.

“Genel olarak, en kötü etkilendiğimiz unsurlardan bir tanesi kameranın kalitesiydi ve biz, bir sonraki nesil ürünle bunu geliştirmeyi, müşterilerimizi dinleyip onların sıkıntılarını anladığımızdan emin olmalarını amaçlıyoruz.” dedi Jiang. “Sizin için daha iyisini yapacağız.” diye de ekledi.

Kamera her telefonun ana unsurlarından bir tanesi hâline geldi. Özellikle üst sınıf telefonlarda RAM veya işlemciden daha çok, kameranın kalitesi ayırt edici hâle geldi. Google, Apple, Samsung, Sony, Huawei, LG gibi şirketlerin hepsinin, telefonlarında kamera özelliklerinin altını önemle çizdiğini görüyoruz.

Jiang, gelecek nesil Essential Phone’un ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi vermedi. Ancak şirketin rakiplerle aynı ürün döngüsünü izleyeceğini dikkate alırsak, Mayıs 2018’de yeni nesil telefonun geldiğini görebiliriz. Bu arada yönetici, Essential Phone 1 için alınan aksesuarların Essential Phone 2 için de çalışacağını kaydetti.

Jiang’e göre, Essential ekibi farklı ürün kaplama ve doku seçeneklerini de gözden geçiriyor. Böylelikle telefonun elde daha az kaymasını ve parmak izlerine karşı dayanıklı olmasını hedefliyor.