Manşetler

Elon Musk Twitter için yeni bir satın alma teklifi daha verdi

elon musk twitter

Elon Musk, bu sefer gerçekten Twitter’ı satın almaya istekli gibi görünüyor. Ünlü iş insanı Twitter için hisse senedi başına 54,20 dolardan yeni bir teklif sundu ve bunu Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bir başvuruda doğruladı. SEC başvurusunda, Twitter’ın anlaşmayı nihayete erdirmeye zorlamak için kendisine açtığı dava ertelendiği takdirde, geçtiğimiz nisan ayında Twitter ile müzakere ettiği şartlarda “işlemi kapatmaya devam edeceğini” söyledi.

Başvuru, Bloomberg‘in Musk’ın anlaşmayı, geri çekilmeye çalışmadan önce nisan ayında önerdiği orijinal şartlar altında kapatmasını öneren haberinin ardından geldi. Gece saatlerinde Musk, bir kez daha Twitter’a, yani botlara ve her şeye sahip olma fikri ilgisini çekmiş gibi tweet attı. “Twitter satın almak, her şeyin uygulaması olan X’i oluşturmanın hızlandırıcısıdır.” diye yazdı.

Twitter’ın yatırımcı ilişkileri hesabı ise, “Musk tarafının SEC’e sunduğu mektubu aldık.” şeklinde bir tweet attı. “Şirketin niyeti, işlemi hisse başına 54.20 dolardan kapatmak.”

Musk ve Twitter, Twitter’ın devri konusunda aylardır mücadele ediyor. Şirketi satın almayı teklif ettikten sonra Musk, Twitter’ın platformdaki bot hesaplarının sayısı hakkında yalan söylediğini iddia ederek anlaşmayı iptal etmeye çalıştı. Twitter, Musk’a müzakere ettiği sözleşmeye uymasını sağlamak için dava açtı ve duruşma tarihi 17 Ekim olarak belirlendi.

Geçen hafta, mahkeme başvuru dosyalarında ilginç bir metin mesajı dilimi yayınlanmıştı. Mesajların içinde en büyük tartışma konusu olan bot hesaplarla ilgili endişenin olmaması dikkat çekiciydi. Bunun yerine, Musk’ın ilgisini kaybetmesine neden olan şey, Musk’tan Twitter hakkında olumsuz şeyler tweet atmayı bırakmasını isteyen Twitter CEO’su Parag Agrawal ile yaşanan bir çatışma gibi görünüyordu.

Ayrıca, geçen haftaki bir ön duruşmada Musk’ın, Twitter tarafından kendisine kötü veri verildiğine ilişkin argümanı da bir darbe aldı. Musk, Twitter’ın bot numaralarını analiz etmeleri için bazı şirketleri görevlendirmişti. Bir şirket Twitter’ın rakamlarını doğruladı; diğeri ise Twitter kullanıcılarının yüzde 11’inin asılsız olduğunu öne sürdü. Ancak bu analiz istatistiksel olarak güçlü değildi.

Twitter ve Musk arasındaki ilk satın alma anlaşmasının Nisan 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyordu. Önümüzdeki zaman zarfında bu konuyla ilgili ilginç gelişmeler olacak gibi görünüyor. Detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER