Elon Musk, kısa süre önce en büyük Twitter hissedarı konumuna gelmişti. Ancak bu yeni yatırımının eksantrik milyarderin başına bela açması fazla zaman almadı. Bir Twitter hissedarı, yaptığı yatırımı yönetme şekli nedeniyle Musk’ı dava etti. Grup davası, Musk’ın Twitter hisselerini alışının 11 gün geç duyurulması nedeniyle açıldı.
Yasalar çerçevesinde, Musk’ın 24 Mart’a kadar ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) ilgili belgeleri sunması gerekiyordu. Ancak Musk bunun için 4 Nisan’a kadar bekledi. Bu gecikme çok önemli görünmese de, Musk’a 156 milyon dolar kazandırdı. Dava dilekçesinde Musk’ın bu kazancının diğer hissedarların kaybından elde edildiği belirtildi.
Dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “Musk’ın hissedarlığını açıklaması gereken tarih olan 24 Mart ile açıkladığı tarih olan 4 Nisan arasında Twitter hisselerini satanlar, açıklamanın ardından hisse fiyatlarındaki artışın getirisinden faydalanamadı.”
Davayı açan hissedar, kendisinin ve diğer yatırımcıların Musk’ın hareketleri sonucunda “yapay olarak” artan fiyatlardan hisselerini sattıklarını belirtti. Dava dilekçesinde Musk’ın hissedarlığını açıklamayarak yanlış ve yanıltıcı ifadeler kullandığının da altı çizildi.
Elon Musk ve Twitter cephesinde son günler hareketli geçiyor. Aynı zamanda sıkı bir Twitter kullanıcısı olan Tesla CEO’su, önce Twitter’ın yönetim kuruluna girmeyi kabul etmiş, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Bu değişiklikte Twitter çalışanlarının rahatsızlığının ve Musk’ın yaptığı bazı paylaşımların etkili olduğu söyleniyor. Musk’ın “Twitter adını değiştirmeli mi?” anketinin ve platformun “ölmek üzere” olduğuna dair paylaşımlarının özellikle öne çıktığı belirtiliyor.