Teknoloji

Elon Musk, SpaceX ve X’in merkezlerini Teksas’a taşıyor

elon musk openai

Elon Musk, X ve SpaceX genel merkezlerini Kaliforniya’dan Teksas’a taşımayı planladığını açıkladı. Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Hem ailelere hem de şirketlere saldıran bu yasa ve ondan önceki birçok yasa nedeniyle, SpaceX artık genel merkezini Hawthorne, Kaliforniya’dan Starbase, Teksas’a taşıyacak.”

Musk burada Kaliforniya’da pazartesi günü Vali Gavin Newsom tarafından imzalanan yasadan bahsediyor. Söz konusu yasa, okulların, öğretmenlerin bir öğrencinin cinsiyet kimliğindeki değişiklikleri izinleri olmadan açıklamasını gerektiren kurallar koymasını engelliyor ve bir öğrencinin cinsel yönelimini açık etmeyi reddeden öğretmenlere karşı misilleme yapılmasını yasaklıyor.

Musk tarafından yapılan bir diğer paylaşımda ise X’in hâlihazırda San Francisco’da bulunan genel merkezinin de Teksas’ın Austin şehrine taşınacağı açıklandı. Daha önce çıkan haberlerde de Musk’ın Austin’in dışında “Snailbrook” isimli bir topluluk inşa etmeyi ve aynı zamanda Austin’de bir üniversite açmayı planladığı belirtilmişti.

Elon Musk daha önce de şirketlerini taşımıştı

Elon Musk yakın zamanda başka şirketlerini de taşıdı. Delaware’de bir yargıcın ocak ayında Musk’ın 55 milyar dolarlık maaş paketini reddetmesinin (sonunda hissedarların onayladığı) ardından Musk, SpaceX’in kuruluşunun Delaware’den Teksas’a taşınması için başvuruda bulundu. Ayrıca Kaliforniya sağlık yetkililerinin Covid salgını sırasında Tesla’nın Fremont fabrikasını kapatmasının ardından 2021’de Tesla’nın merkezini Teksas’a taşıdı.

İLGİLİ HABERLER