Dünyanın en zengini olan Elon Musk, hâlihazırda üç şirketin CEO’luğunu yürütüyor. Görünen o ki, Musk bu şirketlerden hiçbirinin tepe yöneticiliğini yapmayı istemiyor. Tesla’daki büyük tazminat paketiyle ilgili davanın duruşmasında ifade veren Musk, Tesla‘yı temsil eden avukatların sorularını yanıtlarken “Açıkçası hiçbir şirketin CEO’su olmayı istemiyorum” şeklinde konuştu.
14 Kasım’da başlayan davada Tesla yönetiminin Musk’a vermeyi kabul ettiği ve mevcut değeri 52 milyar dolar olan hisse paketinin tahsisinde kanunlara uygun hareket edilip edilmediği inceleniyor. Buna ek olarak, Musk’ın kararda yasaya aykırı bir etkisinin olup olmadığı da mercek altına alınıyor.
Ancak Musk’ın verdiği ifade bu konunun ötesine geçti. Musk’ın unvanları, zamanını nasıl geçirdiği ve 2021’de kendisini Tesla’nın “Tekno Kralı” ilan ederken ayık olup olmadığı gibi konular, ifadede gündeme geldi. Son soruya Musk “Ayıktım” yanıtını verse de, olay yaşandığı sıradaki “neşesi” bu cevabın doğruluğunu sorgulatıyor.
Elon Musk: Kendimi klasik bir CEO olarak görmüyorum
Şirketlerinde neden CEO unvanını aldığı sorusunu yanıtlayan Musk, kendi görevlerini geleneksel tepe yöneticisi tanımı kapsamında değerlendirmediğini belirtti: “SpaceX’te roketlerin mühendisliğinden, Tesla’da ise otomobildeki teknolojinin otomobilde başarılı olması için çalışıyorum. CEO’luk genellikle iş odaklı bir rol olarak değerlendirilir. Ancak ben teknoloji geliştiren bir mühendis gibi hareket ediyorum. Çığır açacak teknolojiler yaratabilecek ve bu hedefleri başarabilecek mükemmel bir ekibe sahip olduğumuzdan emin olmak istiyorum.”
Elon Musk, sonsuza kadar Twitter CEO’su olarak kalmak gibi bir niyetinin olmadığının da altını çizdi. Bundan iki yıl önce şirketin başına geçen Musk o günden bu yana Twitter’ın yarısını işten çıkarmış, çok sayıda yeni fikri uygulamaya koymuş ve bazılarını geri çekmiş ve şirketin önemli reklam verenlerinden bazılarını kaybetmişti. Musk, yerine Twitter’ı yönetecek birini bulduktan sonra mikro blog servisindeki mesaisini azaltacağını belirtti.