Elliptic Labs, bundan iki yıl önce CES’te ultrasonik dalga teknolojisi üstüne kurulu bazı üç boyutlu hareket etkileşimlerini gözler önüne çıkarmış ve ilgiyi üstüne çekmeyi başarmıştı. Söz konusu teknoloji sayesinde kullanıcılar uygulamalar arasında gezinebiliyor, çalan müziği kontrol edebiliyor ve sadece ellerini sallayarak gelen aramaları yanıtlayabiliyor. Şirket henüz teknolojiyi geniş kapsamlı olarak kullanıma sunabilmiş değil. Ancak aynı ilkelerin yeni uygulama biçimi daha açık bir kullanıcı kitlesiyle buluşabilir. Yeni uygulama biçimi, “ultrason yakınlık algılaması” adını taşıyor.
Elliptic Labs tarafından hazırlanan Beauty isimli yeni yazılım, halihazırda telefonların büyük kısmında bulunan donanımın yardımıyla kızılötesi yakınlık sensörünün yerini almayı amaçlıyor. Telefonun kulaklık bölümünden gönderilen küçük ses dalgaları, akıllı telefonun mikrofonu aracılığıyla yansımaları ölçebiliyor. Elliptic Labs’in teknolojisi, kullanıcının telefonu arama yapmak için eline aldığını anlıyor ve ekranı bu doğrultuda uygun biçimde aydınlatıyor. Söz konusu özellik, günümüzde ekranı camla kaplı akıllı telefonların büyük kısmında bulunsa da, bunun için cihaza gizlemesi zor bir IR modülü yerleştirmek gerekiyor.
Elliptic, kendi çözümünün kullanıcının başını tespit ederken doğruluk ve gecikme bakımından kızılötesine kıyasla daha iyi bir performans sergileyeceğini vadediyor. Teknoloji akıllı telefonun güç tüketimini de artırmıyor. Bu da şirketin geliştirdiği çözümün akıllı telefon üreticileri tarafından benimsenmesi doğrultusundaki umutlarını artırıyor. Şirket, yeni ultrason yakınlık sensörünü barındıran cihazların 2016 sona ermeden raflarda yerini almasını planlıyor.