ManşetlerTeknoloji

Ekşi Sözlük’ün erişim engelleme kararı kaldırıldı

ekşi sözlük erişim engelleme

Türkiye’nin en popüler çevrimiçi platformlarından biri olan Ekşi Sözlük, neredeyse bir yıldır erişim engelleme kararlarıyla mücadele ediyordu. İlk olarak geçtiğimiz şubat ayında erişim engellemesiyle karşı karşıya kalan platform, yola farklı alan adlarıyla devam etse de benzer kararlardan kurtulamamıştı. Ancak sitenin makus talihi sonunda dönmüş gibi görünüyor. Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut tarafından yapılan paylaşıma göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eksisozluk.com adresinin erişim engeli kaldırıldı.

Sözlük, ilk erişim engelleme kararının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş ve Anayasa Mahkemesi de kısa bir süre önce siteyi talebinde haklı bularak yasağın kaldırılmasına hükmetmişti. Kararın ardından da site yönetimi bir açıklama yaparak BTK’nın erişim engelini kaldırmasını beklediğini açıklamıştı.

Sözlük’ten verilen bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi’nin kararı, ilk erişim engelleme kararını alan mahkemeye gönderilmesinin ardından karar kaldırıldı ve BTK’ya tebliğ edildi. Bazı internet servis sağlayıcılarda eksisozluk.com alan adına hâlâ erişilemese de, çoğu internet servis sağlayıcısında yasağın kalktığı belirtildi. Bu yazının yazıldığı dakikalarda Turkcell Superonline üzerinden eksisozluk.com adresine erişemediğimiz notunu düşmekte fayda var.

Ekşi Sözlük 2023’te altı erişim engelleme kararıyla karşı karşıya kaldı

Ekşi Sözlük 2023’te altı farklı erişim engelleme kararıyla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Son olarak da platformun mobil uygulamalarının Türkiye’de App Store ve Google Play Store’dan indirilmesi engellenmişti. Ana alan adına erişimin yeniden açılmasının ardından uygulamalarla ilgili kararın değişmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER