Eğlence

EA’in spor oyunları için yeni sosyal uygulama geliyor

ea sports fc 25

EA’nın spor oyunları büyük birer marka ve şirket, yakında EA Sports deneyimini daha da genişletmek için yeni bir mobil uygulama sunacak. Bugün yapılan bir yatırımcı sunumunun parçası olarak şirket, resmi olarak EA Sports uygulamasını duyurdu. Uygulama, bu sonbaharda İspanya’da iOS ve Android için sınırlı bir lansmanla piyasaya sürülecek.

EA tarafından yapılan basın açıklamasına göre, bu uygulama “sosyal odaklı” olacak ve kullanıcılara favori takımlarıyla ilgili haberler ve öne çıkan anlar için bir keşif akışı sunacak. Ayrıca, canlı maçlar sırasında ve sonrasında oynanabilecek etkileşimli meydan okumalar ve kullanıcıların birbirleriyle etkileşimde bulunabileceği topluluk “arenaları” da uygulamanın özellikleri arasında yer alacak.

Sınırlı lansman sürecinde uygulama, EA’nın uzun süredir ortağı olan La Liga ile iş birliği içinde “küresel futbol merkezli spor içeriği, canlı spor verileri, sosyal mesajlaşma, etkileşim ve meydan okumalar” gibi unsurları içerecek.

EA Sports uygulamasına başka spor dalları da eklenecek

EA, gelecekte uygulamaya daha fazla spor dalı eklemeyi planladığını da belirtti. Bu durum pek de şaşırtıcı değil; sonuçta uygulamanın adı da bunun sinyalini veriyor. Madden NFL veya EA Sports College Football gibi büyük franchise’ların da zamanla uygulamada yer bulması olası görünüyor.

EA CEO’su Andrew Wilson, kısa bir süre önce sporun şirketin odaklanacağı önemli alanlardan biri olacağını söylemişti. Bu yeni uygulama, bu hedeflerin bir parçası olarak görülüyor.

Şirket, bugün ayrıca The Sims oyununun film uyarlamasının geliştirilmekte olduğunu ve yeni Skate oyununun gelecek yıl erken erişime sunulacağını duyurdu.