Eğlence

EA, 15 yıl aranın ardından yeni Skate oyununu 2025’te çıkarıyor

ea skate

Son yıllarda kaykay oyunları Devolver’ın sürrealist Skate Story ve Phantom Coast Games’in roguelite oyunu Helskate gibi yapımlarla altın çağını yeniden yaşıyor. Şimdi ise kaykay oyunlarının en sevilen serilerinden biri olan Skate’in yeni oyunu, çıkış tarihine bir adım daha yaklaştı. EA, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, “skate.” (küçük harfle ve nokta ile yazılıyor) isimli yeni Skate oyununun 2025’te erken erişim sürümünün yayınlanacağını duyurdu.

Bu açıklamayla birlikte konsollar ve Steam üzerinden serinin ilk PC sürümü için test edilen oyunun pre-alfa oynanış görüntüleri de paylaşıldı.

Uzun soluklu Skate serisinin hayranları, EA’in dört yıl önce yeni oyunu duyurmasından bu yana birçok ipucu ve güncelleme alıyordu. Geçtiğimiz Haziran ayında, EA bu yeni oyunun mikro ödeme sistemine sahip, oynaması ücretsiz bir canlı servis oyunu olacağını açıklamıştı. Ancak, “kazanmak için ödeme yap” unsurlarının bulunmayacağı belirtilmişti. Yayıncı, ayrıca “Flick-It” hareket kontrol sisteminin yeniden inşa edildiği, karakter özelleştirmelerinin genişletildiği ve oyuncu geri bildirimlerine dayalı testlerin yapıldığına dair bilgiler de paylaşmıştı.

Geliştirici ekip, oyunun hikayesine dair bazı önemli detaylar da açıkladı. Yeni Skate oyunu, San Vansterdam adında hayali bir şehirde geçiyor ve bu şehir M-Corp adlı bir şirket tarafından ele geçirilmiş durumda. Görünüşe göre, M-Corp’un yasa dışı faaliyetleri sonunda gün yüzüne çıkıyor ve bu durum, kaykaycılar için San Van şehrinin yeniden keşfe açık hale gelmesi anlamına geliyor. Ayrıca, paylaşılan bir teaser videosunda, M-Corp’un çöküş süreci anlatılıyor. Videoda, komedyen Tim Robinson’ın canlandırdığı, M-Corp’un çalışanı Richard “Richie” Dandle karakteri de yer alıyor.

EA yeni Skate oyununu modern oyuncu taleplerine göre şekillendiriyor

Yeni Skate oyununun gelişi, uzun yıllardır seriyi bekleyen hayranlar için heyecan verici bir haber. EA’in oyunun mekaniklerini ve hikayesini modern oyuncu taleplerine göre şekillendirmesi, Skate serisinin yeni nesil oyun dünyasında da kendine sağlam bir yer edinmesine yardımcı olabilir.