ManşetlerTeknoloji

Dyson OnTrac ile kablosuz kulaklık alanında iddiasını yeniden gösteriyor

dyson ontrac

Dyson, 2022’nin başlarında Zone kulaklıklarını piyasaya sürdüğünde şirket, hava filtreleme uzmanlığını gürültü önleyici kulaklıklarla birleştirmişti. Ancak hem pil ömrünün kısalığı hem de 950 dolarlık yüksek fiyatı, Zone’u geniş kitleler için erişilebilir bir cihaz olmaktan çıkarmıştı. Dyson şimdi sadece ses deneyimine odaklanan ilk kulaklığı olan OnTrac ile bu pazarda şansını yeniden deniyor.

Bu modelde Batman’deki Bane karakterini hatırlatan bir maske veya hava filtreleme sistemi bulunmuyor. Sadece Dyson’ın şık tasarımı ve gürültü engelleme özelliği vurgulanıyor. Pil ömrünün artık bir sorun olmadığını belirten şirket, OnTrac’ta hem aktif gürültü engelleme (ANC) performansını hem de ses kalitesini öne çıkarıyor. Buna ek olarak OnTrac’te dış kapaklar ve kulak yastıkları için 2000’den fazla kişiselleştirme kombinasyonu sunuluyor. Böylece görünüm kullanıcıların uygun gördüğü şekilde değiştirilebiliyor.

OnTrac kulaklıkların tasarımı kesinlikle V12 stick elektrikli süpürgeyi, Airstrait saç düzleştiriciyi ve Cool hava temizleyicileri üreten şirketten gelen bir şeye benziyor. Dyson, ses ve ANC için uygun yalıtımı oluşturmak ve aynı zamanda konfor sağlamak amacıyla birinci sınıf malzemeleri ergonomiyle birleştirdiğine dikkat çekiyor. Şirket, kulak kapaklarının dış kapaklarında alüminyum, bakır, nikel ve seramik, kulak yastıklarında ise “ultra yumuşak mikrofiber” köpük yastıklar kullandı. Ayrıca konforu artırmaya ve basıncı hafifletmeye yardımcı olan “çok pivotlu yalpa çemberi kolları” da kulaklıkta mevcut. Pilin daha iyi ağırlık dağılımı için kafa bandına yerleştirilmiş olması da göze çarpan noktalar arasında yer alıyor.

dyson ontrac

OnTrac’ın içinde, Dyson’ın 6Hz ila 21kHz frekans tepkisi verebildiğini söylediği 40 mm, 16 ohm neodimyum hoparlör sürücüleri bulunuyor. Bu, çoğu kulaklığın sunduğu standart 20Hz ila 20kHz aralığından daha fazla ses spektrumunu kapsıyor. Şirket ayrıca daha iyi akustik performans için sürücüleri kulaklara doğru 13 derece açıyla yerleştirdi. Bunların hepsi bir araya gelerek “hissedebileceğiniz derin alt baslar ve frekans aralığının üst ucunda net tizler” sağlıyor. Dyson, OnTrac’ın “gizli ayrıntıları ortaya çıkaracağının” da sözünü veriyor.

OnTrac’taki ANC kurulumu, Dyson’ın harici sesi saniyede 384.000 kez örneklediğini söylediği sekiz mikrofondan oluşuyor. Şirkete göre bunlar, özel bir gürültü engelleme algoritması ve 40dB’lik gürültü engelleme için “dikkatle tasarlanmış dahili geometri” ile çalışıyor. Dyson pil ömrünün sorun olmayacağının da altını çiziyor. Şirket, iki yüksek kapasiteli lityum iyon pil hücresi sayesinde OnTrac’ın ANC açıkken 55 saate kadar kullanım kapasitesine sahip olduğunu söylüyor. 10 dakikalık şarj size 2,5 saate kadar, 30 dakikalık şarj ise 9,5 saate kadar kullanım sağlıyor (her iki durumda da ANC açıkken). Bu dinleme süresi boyunca, yerleşik oynatma ve ses seviyesi kontrolleri, sağ kulaklığın arka kenarındaki bir “kumanda çubuğu” ile gerçekleştiriliyor. ANC’yi açmak veya kapatmak için her iki kulaklığın dışına iki kez dokunmak yeterli oluyor.

Dyson OnTrac için ne kadar ödemek gerekiyor?

Dyson OnTrac alüminyum/turuncu, bakır/mavi, siyah nikel ve seramik kırmızı renk seçenekleriyle 500 dolar karşılığında satışa sunulacak. Yedek başlıklar ve kulaklık yastıklarının ikili setleri içinse 50 dolar ödemek gerekecek. Bu setlerin büyük kısmı Dyson tarafından satılacak.

İLGİLİ HABERLER