Eğlence

Dune: Bölüm 2’nin vizyona girişi Hollywood grevi nedeniyle ertelendi

dune: bölüm 2

Dune: Bölüm 2‘nin vizyona giriş tarihi, Hollywood’da devam eden yazar ve oyuncu grevi nedeniyle 15 Mart 2024’e ertelendi. Normal şartlar altında filmin 3 Kasım’da izleyicilerle buluşması planlanmıştı. Ancak Warner Bros. ve Legendary Entertainment, filmin çıkışını dört ay ertelemeye karar verdi. Oyuncuların tanıtım çalışmalarına katılmaması durumunda filmin gişe potansiyeline erişemeyeceği düşüncesiyle filmin gösteriminin ertelendiği belirtildi.

The Hollywood Reporter’a göre, stüdyo ve yapım şirketi filmi erteleme konusunda mümkün olduğu kadar direndi. Ancak filmin tanıtım çalışmalarının eylül ayında ilk günlerinin başlaması gerektiği ve grev de sürdüğü için filmin çıkışı ertelendi. Gösterimin ertelenmesiyle birlikte elde edilen ekstra süre zarfında Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh ve Christopher Walken gibi isimlerin tanıtım faaliyetlerine katılması umuluyor.

Dune’un devam filmiyle birlikte Godzilla x Kong: The New Empire ve Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmlerinin çıkış tarihleri de sırasıyla 12 Nisan 2024 ve 13 Aralık 2024’e ertelendi. Bu tarihler, Dune’un devam filmine uygun olacak şekilde yeniden belirlendi.

Dune: Bölüm 2 için heyecan yüksek

İlk Dune filmi 402 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Dune: Bölüm 2 ise beklenti ve heyacan çok daha yüksek. Filmin yönetmeni Denis Villeneuve de iki filmi şu sözlerle karşılaştırmıştı: “Birinci Bölüm daha çok düşündürücü bir film oldu. İkinci Bölüm aksiyon dolu, destansı bir savaş filmi. Çok daha yoğun ve tamamen yeni yerlerde geçiyor.”

İLGİLİ HABERLER