Geçtiğimiz yılın nisan ayında yeni fotoğraf uygulaması Carousel’i tanıtan ve bir süre önce satın aldığı e-posta uygulaması Mailbox’ı bir kez daha sahneye çıkaran Dropbox, o günden bu yana yeni ürün duyurmaya ara vermiş ve mesaisini iyileştirmelere ayırmıştı. Şirket söz konusu iyileştirmelerde bilinçli olarak kurumsal özelliklere odaklanmayı tercih etmişti. İki hesaplı bir kurulum sayesinde insanların kurumsal ve kişisel Dropbox hesaplarını aynı anda kullanmasının önünü açan Dropbox, Microsoft Office entegrasyonuyla da kurumsal kullanıcılarına önemli bir üretkenlik aracı sunmuştu.
“Dropbox for Business” olarak adlandırdığı kurumsal paketi için geliştirdiği yeni özellikleri duyuran Dropbox, servisin başlı başına bir gelir kaynağına dönüşmesi yönündeki niyetini ortaya koydu. Halihazırda Dropbox’ın toplam kullanıcı sayısının 300 milyon olduğu belirtilirken, bu rakamda para ödeyerek Dropbox for Business kullananların sayısının 100 bin olması negatif bir gösterge olarak dikkat çekiyor. Ancak Dropbox for Business Ürün Müdürü Rob Baesman, Dropbox’ı kurumsal amaçla kullanan 4 milyon şirket tespit ettiklerini ve bu rakamın da Dropbox for Business’ın büyüme potansiyelini ortaya koyduğunu belirtti.
Dropbox’ın yeni özellikleri de özellikle büyük işletmeleri cezbetmeye yönelik yapılarıyla dikkat çekiyor. Bu özelliklerden biri olan yönetici hesaplarında farklılaştırma seçeneği. Kurumlar Dropbox’ta tek bir sistem yönetici hesabı kullanmak yerine “Takım Yöneticisi”, “Kullanıcı Yöneticisi” ve “Destek Yöneticisi” kategorileri arasında tercih yapabilecek. Böylelikle görev dağılımının daha kolay yapılabilmesinin önü açılacak.
Dropbox’ın büyük işletmelere yönelik bir diğer yeniliği ise Microsoft Active Directory desteği oldu. Active Directory, bir şirketin ağındaki kullanıcıları doğrulamak ve onlara izin vermek için kullanılıyor. Halihazırda beta aşamasında olan Active Directory entegrasyonu sayesinde kurumsal Dropbox hesaplarının da şirket kullanıcı hesaplarıyla birlikte yönetilmesi kolaylaşıyor.