Teknoloji

Dropbox metin tanıma özelliğiyle PDF’lerin içinde aramayı kolaylaştırıyor

dropbox

Bir belge ararken çok sayıda PDF ve resim dosyası içinde cebelleşmenin pek sevilesi bir eylem olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Bu durumun farkında olan Dropbox metin tanıma özelliğiyle kullanıcılarına yardım etmeyi amaçlıyor.

Söz konusu özellik sayesinde fotoğraf ve PDF’lerden metinleri ayıklamak ve bu metinler üzerinde arama yapmak mümkün hâle geliyor. Bulut depolama servisinden yapılan açıklamaya göre, hâlihazırda platformda depolanan resim ve PDF dosyalarının sayısı 20 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Bunların yüzde 10’u ila 20’lik kısmının aynı zamanda yazılı belge niteliği taşıması, Dropbox tarafından sunulan yeni özelliği daha işlevsel hâle getiriyor.

Bir fotoğraf veya PDF araması yapmak için anahtar kelimeyi arama kutusuna, tıpkı bir arama motorundaymış gibi, yazmak gerekiyor. Arama işleminin sonunda ilgili terimi veya kalıbı barındıran dokümanlar kullanıcılara gösteriliyor.

Şirket tarafından VentureBeat sitesine yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin şirketin özdevinimli öğrenme ekibinin yürüttüğü en yoğun işlem içeren projenin sonucu olarak sunulduğu belirtildi. Özellikle PDF’ler içinde arama yapmak için çok yoğun bir işlemci gücü tüketildiğine dikkat çeken Dropbox, endekslemeyi uygun hâle getirmek için özel bir çözüm geliştirdiğinin altını çizdi.

Dropbox yeni özelliğini ilk etapta kısıtlı çerçevede sunuyor

Dropbox‘ın yeni özelliğiyle şu an için sadece İngilizce kelime ve kalıplar için arama yapılabiliyor. Buna ek olarak, ilk etapta yeni arama özelliği sadece Dropbox Business Advanced ve Enterprise paketlerinin kullanıcılarına açılıyor.

İLGİLİ HABERLER