Eğlence

Dragon Age: The Veilguard’ın çıkış tarihi açıklandı

dragon age: the veilguard

Dragon Age: The Veilguard, 31 Ekim’de oyuncularla buluşacak. Bioware tarafından hazırlanan action RPG türündeki oyun, 2014 çıkışlı Inquisition’dan bu yana Dragon Age serisine eklenen ilk oyun olacak.

Serinin dördüncü ana oyunu, büyük bir heyecanla bekleniyor. Inquisition’ın hedeflenen reaksiyonu alamamış olması da The Veilguard’ı şimdilik etkilememiş gibi görünüyor. Oyunu daha önce deneyimleyenler etkilendiklerini belirtseler de, temkinli hareket ediyor. Karakter yaratma aracının beklendiği gibi sağlam olduğu ve çeşitli karelerin de göze hoş geldiği belirtiliyor.

Oyun, Varric ve Solas gibi hayranların favori karakterlerini geri getiriyor. İkincisi bu sefer ana düşman gibi görünüyor. The Veilguard’ın seleflerine kıyasla daha “çizgi filimsel” bir görüntüye sahip olduğu da yapılan paylaşımlarda dikkat çekmişti.

Ayrıca, önceki oyunlardan biraz daha hızlı oynanıyor gibi görünüyor, ancak yine de taktikleri düşünmek için oyunu duraklatmak mümkün olacak. Kısayolları etkinleştirmek için hızlı başlatma menüsü ile anlatı ve diyalog seçimleri yapmak için bir karar çarkı da The Veilguard’da oyuncuları bekliyor.

Önceki oyunlar gibi, The Veilguard da bir aksiyon RPG’si. Parry’ler temel savunma mekaniğini oluşturuyor gibi görünüyor ve grup üyeleri gerçek hasar vermeden önce zırh ve büyülü korumaları kaldırmak için çalışacak. Standart zorluk modları ve ayrıca oyunun belirli yönlerini daha affedici hale getirmek için özel ayarlar da dahil olmak üzere çeşitli erişilebilirlik seçenekleri olacak.

Dragon Age: The Veilguard hangi platformlarda oynanabilecek?

Dragon Age: The Veilguard PS5, Xbox Series X/S ve PC için satışa sunulacak. Ön sipariş dönemi hâlihazırda başlamış durumda.