ManşetlerTeknoloji

DJI Osmo Action 5 Pro ile profesyonellerin gözdesi olmayı hedefliyor

dji osmo action 5 pro

DJI, GoPro’nun yeni Hero 13 serisine cevaben, Osmo Action 5 Pro modelini piyasaya sürdü. Bu profesyonel kamera, gelişmiş bir görüntü sensörüyle daha iyi görüntü kalitesi ve düşük ışık performansı sunmayı vadediyor. Ayrıca, dahili bir basınç sensörü, inanılmaz bir 1080p/960 fps hızında süper ağır çekim kaydetme yeteneği ve tek bir şarjla dört saate kadar kesintisiz kayıt yapmayı sağlayan enerji tasarruflu 4nm bir çip ile donatılmış.

Kamera, 40 megapiksel fotoğraflar çekebilen ve 13,5 duraklı dinamik aralık sunarak düşük ışıkta yüksek dinamik aralıklı 4K/60 fps video kaydı yapabilen DJI’nin yeni nesil 1/1,3 inç sensörüyle geliyor. 960 fps ağır çekim etkileyici olsa da, DJI bu hıza 240fps kaydederek ve ardından her iki tarafa da dolgu karelerini tahmin ederek ulaşıyor.

1950mAh pilin dört saatlik kesintisiz kayıt süresi iddiası bazı koşullara bağlı. Bu süre, 25°C sıcaklıkta, 1080p/24fps (16:9) video kaydedilirken, Rocksteady stabilizasyon açıkken, Wi-Fi kapalı ve ön ve arka ekranlar kapalıyken laboratuvar ortamında elde edilmiş. Gerçek dünyadaki performans, özellikle 4K çekimin tercih edildiği durumlarda değişiklik gösterebilir. DJI, Action 5 Pro’nun -20°C ile 45°C arasında güvenilir bir şekilde çalışabileceğini belirtiyor, ancak en düşük sıcaklıkta çalışma süresi 3,6 saate düşüyor.

DJI’nin bu yeni kamerası, yerini aldığı Action 4 modelinin çift LCD ekranlarını daha büyük OLED ekranlarla değiştiriyor. Bu yeni ekranlar, ön ve arkada daha ince çerçevelerle birlikte “daha zengin ve canlı” renkler sunuyor.

Action 5 Pro ayrıca 47 GB hızlı dahili depolama ile geliyor. Bu sayede, eski microSD kartınızı bulana kadar kameranızı kutudan çıkarır çıkarmaz kullanabilirsiniz. Ayrıca kamera, röportaj seslerini kaydetmede faydalı olabilecek iki DJI Mic 2 Bluetooth mikrofonunu destekliyor.

Diğer iyileştirmeler arasında 20 metre derinliğe kadar su geçirmezlik, 4K/120fps 4:3 formatında video kaydı, Wi-Fi 6 ve USB 3.0 bağlantı özellikleri, kamerada 360 derece yatay kilit fonksiyonu ve otomatik olarak kırpılan videolarda insanları merkezde tutup takip eden yeni bir özellik yer alıyor. Dahili GPS bulunmasa da, DJI’nin Osmo Action GPS Bluetooth Uzaktan Kumandası gibi cihazlarla eşleştirildiğinde konum verileri ve spor takibi eklenebilir.

DJI Osmo Action 5 Pro için ne kadar ödemek gerekiyor?

DJI Osmo Action 5 Pro, bugün itibarıyla 349 dolar / 329 sterlin / 379 euro fiyatla satışa sunulmuş duurmda. Standart kombo kit, yatay-dikey koruyucu çerçeve, pil, USB-C kablosu ve çeşitli montaj ve temizlik aksesuarlarını içeriyor.