Teknoloji

DJI’ın yeni kompakt drone’u Neo çok yakında resmiyet kazanacak

dji neo

DJI Neo cep drone’u hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bunlara yenileri de eklenmeye devam ediyor. Son sızıntı, Neo’nun duyurusunun yakın olduğunu ve DJI Googles 3 ile uyumlu olacağını gösteriyor. DJI ayrıca drone ile uyumlu daha ucuz bir FPV gözlüğü de piyasaya sürecek.

Yeni detaylar, DJI Neo’nun yakın zamanda piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Tartıda 135 gram çeken Neo, 349 dolarlık HoverAIR X1 ile rekabet edecek. Neo’nun tanıtımı konusunda henüz DJI’dan bir haber gelmese de, ağustos ayı bitmeden tanıtımın yapılabileceği belirtiliyor. Kısa süre önce hem Neo’yu hem de kutusunu gösteren görseller de internete sızmıştı.

Neo’yu DJI’ın beta yazılımında da Avata 2, Mini 4 Pro ve Air 3 gibi modellerle birlikte görmek mümkün oldu. Bir duyumcu, Neo’nun 16 dakikaya kadar havada kalabileceğini belirtse de, henüz bu iddiayı destekleyen somut verilerin olmadığını vurgulamakta fayda var.

DJI Neo ile birlikte yeni bir FPV gözlük de tanıtılacak

Neo’nun hem DJI’ın mevcut hareket kontrol cihazları hem de Googles 3 gözlüğüyle uyumlu olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin LCD panelli yeni bir FPV gözlüğünü de tanıtacağı söyleniyor. Neo ve yeni FPV gözlüğünün fiyatları konusunda henüz ortada somut bir detay bulunmuyor.