ManşetlerTeknoloji

DJI’ın, 4K çekimi uygun fiyata sunacak Neo drone’u kendini gösterdi

dji neo

DJI’nın yeni 4K çekim yapabilen Neo dronu hakkında sızdırılan fotoğraflar, kutu görüntüleri, teknik özellikler ve Walmart fiyat bilgileri, bu drone’un en hafif ve en ekonomik DJI dronu olabileceğini gösteriyor.

Walmart’ta sızdırılan bir listeye göre, DJI Neo Fly More Combo paketinin yurt dışında sadece 329 dolara satılabileceği belirtiliyor. Bu paket; ekstra piller, şarj aygıtı ve omuz çantası gibi ek aksesuarlarla birlikte geliyor. Bu nedenle, tek başına Neo drone’unun başlangıç fiyatının daha düşük olması bekleniyor.

DJI Neo özellikleri ve tasarımı

Ünlü sızıntı kaynağı Jasper Ellens tarafından X platformunda yayınlanan perakende ambalaj fotoğrafları ve FCC veritabanı listesi, Neo’nun teknik özelliklerine dair ipuçları veriyor. Neo, 4K video çekim yeteneğine sahip olacak. 135 gram ağırlığıyla DJI’nın en hafif bütçe dostu dronu olabilir. Neo, 80 gram ağırlığındaki çocuk dostu DJI Tello’dan sonra, DJI tarafından üretilen en hafif dron olacak. 249 gramlık DJI Mini SE ve 300 gramlık eski DJI Spark modellerinden daha hafif olan Neo, sadece 10 gram fazla ağırlığıyla HoverAir X1’e rakip olarak geliyor.

dji neo

Tasarım açısından, Neo’nun pervane korumaları bulunuyor, bu da iç mekan kullanımı için daha güvenli olmasını sağlıyor. Üzerindeki düğme, uçuş modları arasında geçiş yapmayı sağlıyor ve bu özellik, HoverAir X1’e benziyor.

“Fly More” kitinde joystick tarzı bir profesyonel kontrolcü ile gösterilen dron, ayrıca farklı kontrol seçeneklerine sahip olduğunu belirtiyor. Avuç içinden kalkış ve iniş yapabilen Neo, üzerindeki mod değiştirme düğmesi ve “AI konu takibi” özelliği sayesinde kontrolcü kullanmadan uçan selfie çekimleri yapmaya imkan tanıyor.

dji neo

DJI Neo çıkış tarihi ne olacak?

DJI Neo’nun ne zaman piyasaya sürüleceği henüz kesin değil, ancak Jasper Ellens, ürün fotoğraflarının gerçek olması durumunda birkaç hafta içinde tanıtılabileceğini öne sürüyor. Neo’nun katlanabilir bir yapıya sahip olmaması, DJI’nın Avata FPV dronlarına benzer bir tasarım sunduğunu gösteriyor. Bu da Neo’nun Avata uyumlu bir başlıkla dron perspektifinden kontrol edilebileceği anlamına gelebilir.

DJI Neo’nun uygun fiyatı ve 4K video çekim yeteneğiyle piyasada büyük ilgi görmesi bekleniyor. Uygun fiyatıyla geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek olan bu yeni dron, DJI’nın teknoloji ve tasarımda geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER