ManşetlerTeknoloji

DJI Air 3S: Düşük ışıkta üstün performans sunan yeni orta segment drone

dji air 3s

DJI, Air 3S modeli ile orta segment drone pazarına güçlü bir yenilik getiriyor. Air 3’ün üzerine eklenen bu model, özellikle düşük ışıkta daha iyi görüntü kalitesi sunarken, gece uçuşlarında engel algılama özelliği ile güvenli geri dönüşü garanti altına alıyor. Zaten çok yönlü bir drone olan Air 3’ün halihazırda başarılı bir düşük ışık performansı varken, bu geliştirme Air 3S’i daha da cazip hale getiriyor.

DJI Ürün Deneyimi Direktörü Ferdinand Wolf, yeni modelle ilgili olarak “DJI Air 3S, çift ana kamera ve tüm yönlerden engel algılama gibi profesyonel özelliklerle Air Serisi’ni yeni bir seviyeye taşıyor. Sadece 724 gram ağırlığı ile sınırsız özgürlük ve esneklik sunuyor” şeklinde konuştu. Wolf, ayrıca bu modelin seyahat fotoğrafçılığı için mükemmel bir seçenek olduğunu ve gece operasyonlarında güvenlik sunduğunu belirtti.

Air 3S, gece uçuşlarında engel algılama için kapsamlı bir sensör setiyle donatıldı. Ön tarafa yerleştirilen LiDAR sensör, alt kısımda kızılötesi zaman uçuşu sensörleri ve toplam altı adet görüş sensörü (ön, arka ve alt kısımlarda ikişer tane) bu işlevi destekliyor.

dji air 3s

DJI Air 3S, ana kamerasında 50 megapiksel çözünürlüğe sahip 1 inçlik bir sensör ve 24mm lens ile donatıldı. Ayrıca, 48 megapiksel çözünürlüklü, 1/1.3 inç sensör ve 70mm (3x zoom) lens içeren ikinci bir kamera da bulunuyor. Her iki kamera, otomatik modda çekim yaparken 14 durağa kadar dinamik aralık sunuyor. Ayrıca, 10-bit videolar H.265 formatında, geliştirilmiş ISO değerleri ile kodlanabiliyor.

Ana kamera, 4K/60fps HDR ve 4K/120fps video çekim kapasitesine sahip. DJI’nin açıklamasına göre, bu videoların dosya boyutları Air 3’e kıyasla %30 daha küçük. Air 3S, 45 dakikaya kadar maksimum uçuş süresiyle 42GB dahili depolama ve microSD kart desteği sunuyor, böylece çekilen tüm görüntüleri güvenle saklamak mümkün. Ayrıca, drone’u açmadan videolar kablosuz olarak telefona aktarılabilir ya da USB-C kablosu aracılığıyla dizüstü bilgisayara hızlı bir şekilde yüklenebilir.

DJI Air 3S için ne kadar ödemek gerekiyor?

DJI Air 3S, çeşitli akıllı çekim seçenekleriyle birlikte geliyor. ActiveTrack 360 özelliği, drone’un çekim sırasında özneyi otomatik olarak takip etmesini sağlıyor. Bu sayede pilot, kompozisyon ve kamera hareketlerine odaklanabilir. Ayrıca, her iki kamera da DJI’nin Free panorama modunu destekliyor; bu mod, seçilen bir alan ya da özne etrafında birden fazla görüntüyü birleştirebiliyor.

DJI Air 3S, bugün itibarıyla store.dji.com adresinde satışa sunulmuş durumda. Fiyatlar, DJI RC-N3 kontrolcü içeren başlangıç paketi için 1099 dolar seviyesinden başlıyor.