Teknoloji

DJI Air 3S drone’un çıkış tarihi belli oldu

dji air 3s

DJI, uzun zamandır sızdırılan Air 3S drone’unun tanıtım tarihini, 15 Ekim’deki bir etkinlik için paylaştığı görsel ile neredeyse doğruladı. Yeni sızıntılar ise bu orta sınıf uçan kameranın beklenenden daha ilginç özelliklere sahip olabileceğini gösteriyor.

DJI’ın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan bilgilere göre, “Chase the View” isimli etkinlik 15 Ekim’de Türkiye saatiyle 16:00’da başlayacak. Bu etkinlikte drone ile ilgili net bir bilgi verilmese de, tanıtım videosunda bir kamera sensörü ve kuzey ışıklarının havadan çekilmiş bir görüntüsü yer alıyor.

Son haftalarda ise neredeyse her gün DJI Air 3S ile ilgili yeni sızıntılar ortaya çıktı. Bunlar arasında bir kutu açılış videosu da yer alıyor, bu da Air 3S’in 15 Ekim’de duyurulmasının neredeyse kesin olduğunu gösteriyor. Ancak, Air 3S’in küçük bir “S” güncellemesi olmasına rağmen, beklenenden daha büyük bir yenilikle geleceği öne sürülüyor.

Sızıntılara göre, RC Track adlı yeni bir aksesuar, araçlar ve bisikletliler gibi hareketli nesneleri takip edebilecek. Ayrıca bu aksesuar, drone’un kalkış, kamera açısı değiştirme, belirlenen bir noktaya geri dönme ve iniş gibi işlemleri daha büyük ve hantal bir kumanda gerektirmeden yapabilmenizi sağlayacak. Ek olarak, sesli komutlarla kontrol edilebilmesi de bekleniyor.

Mevcut DJI sahipleri için de iyi haberler var. İddialara göre RC Track aksesuarı, saatte 50 km hızın üzerinde hareket eden nesneleri takip edebilecek ve gelecekte Mini 4 Pro ile de uyumlu çalışabilecek. Ancak, daha küçük boyutlu DJI Neo ile uyumluluğu belirsiz, çünkü bu özelliklerin çalışabilmesi için drone’un çok yönlü sensörlerle donatılmış olması gerekebilir.

DJI’ın sürekli yeni bir drone modeli çıkardığı biliniyor. DJI Mavic 4 ile ilgili de söylentiler var ve bu drone’un bu yılın sonlarında veya 2025 başlarında tanıtılması bekleniyor. Mavic serisi, DJI’nın profesyonel fotoğrafçılar ve videograflar için sunduğu üst segment modelleri içeriyor. Bu modeller genellikle daha büyük Four Thirds sensörleri ve daha yüksek fiyat etiketleriyle geliyor.

Air serisi ise DJI’nın orta segment drone’larını oluşturuyor. Air 3S’in söylentilere göre ana kamerası, daha büyük bir 1 inçlik sensörle güncellenecek ve bu sensör, 1/1.3 inç telefoto kamerayla birlikte çalışacak.

DJI Air 3S amatör kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilir

Eğer epik seyahat fotoğrafları ve videolar çekmeyi hedefleyen amatör bir kullanıcıysanız, Air 3S, ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayabilir ve en iyi drone rehberlerinde üst sıralara yerleşebilir.