Eğlence

Disney+ Star Wars dizisi The Acolyte’i iptal etti

disney+ the acolyte

Disney+ The Acolyte dizisiyle Star Wars evrenine bazı ilgi çekici yeni karakterler ve bilgiler getirmişti. Ancak bu Güç’ün karanlık tarafı hakkındaki hikayenin bir sezon daha devam etmesi için yeterli olmadı. İlk sezon finali bir sezonun daha olacağını düşündürse de; Deadline’ın haberine göre, Disney diziyi iptal etti.

The Acolyte için işler zaten pek iyi başlamamıştı. Zira Star Wars hayranları dizinin oyuncu kadrosundan ve konusundan memnun olmamış ve bu nedenle yoğun eleştirilerde bulunmuştu. Ancak Disney’in kararında bu tepkilerden ziyade dizinin izlenme sayılarının düşük kalmasının etkili olduğu belirtildi.

Disney+ The Acolyte tarzı projelerin iptalinin sinyalini vermişti

Disney CEO’su Bob Iger, bundan yaklaşık bir yıl önce CNBC’ye verdiği röportajda bu tarz kararların sinyalini vermişti Iger, büyük bütçeli Marvel ve Star Wars projelerine yönelik harcamaları sınırlamanın, şirketi daha sağlıklı bir mali konuma getirme planının önemli bir parçası olabileceğini dile getirmişti.

The Acolyte’in çok maliyetli bir proje olduğunu düşününce ve Bob Iger’in açıklamasını hatırlayınca bu iptal kararının çok şaşırtıcı olmadığı söylenebilir. Diziye başlangıçta tepki gösteren Star Wars hayranlarının da bu karara tepki göstermesi pek muhtemel görünmüyor.