ManşetlerTeknoloji

Discord’a erişim engeli getirildi: Gerekçe çocuk istismarı ve müstehcenlik suçları

discord

Sosyal medya platformu Discord’a Türkiye’de erişim engeli getirildi. Erişim engeli kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) web sitesinde yer aldı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karara göre, Discord platformunda 5651 Sayılı Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphe bulunduğu ifade edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord isimli platformda suç teşkil eden içeriklere yönelik ciddi şüpheler bulunduğunu belirtti. Bakan Tunç, bu suçlara karşı alınan önlemler çerçevesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine harekete geçildiğini ve yargı kararı doğrultusunda uygulamanın belirlenen URL’lerine erişim engeli getirildiğini aktardı.

Çocukları koruma hedefiyle hareket ediliyor

Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada gençlerin ve çocukların sosyal medya platformlarının suç teşkil eden zararlı içeriklerinden korunmasının en öncelikli hedef olduğunu vurguladı. Adalet Bakanı, toplumsal yapıyı zedeleyecek girişimlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. Tunç, bu tür yayınların engellenmesinin sadece bireylerin değil, toplumsal ahlakın ve değerlerin korunması açısından da önem taşıdığını ifade etti.

discord erişim engeli

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Discord ile ilgili gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, erişim engeli kararlarının yasakçı bir zihniyetle alınmadığını, platformların belirli yükümlülüklerini yerine getirmelerinin beklendiğini ifade etmişti. Bakan Uraloğlu, platformla ilgili alınacak kararların istişare edilerek değerlendirildiğini ve bu süreçte gerekli önlemlerin alındığını açıklamıştı.