EğlenceTeknoloji

Delta emülatörü, Nintendo DS oyunlarına çevrimiçi multiplayer desteği getiriyor

delta nintendo ds

Popüler iOS emülatörü Delta, yeni bir özellikle daha da geliştiriliyor. Delta’nın geliştiricisi Riley Testut’un açıklamalarına göre, yakında Delta Nintendo DS oyunları için çevrimiçi çok oyunculu desteğe sahip olacak. Testut’un bu özellik hakkında paylaştığı gönderide, emülatörde oynanan bir Mario Kart DS yarışının videosu yer alıyor.

Nintendo, 2014 yılında DS’in çevrimiçi hizmetlerini kapatmıştı, bu nedenle Testut’a çevrimiçi çok oyunculu hizmetin nasıl çalışacağını sorduk. Testut, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Bu hizmet, melonDS’in çevrimiçi desteğine dayanıyor ve Kaeru, Wimmfi, AltWFC gibi üçüncü taraf Nintendo Wi-Fi Bağlantı sunucularına bağlanıyor,” dedi. Bu da, 10 milyondan fazla Delta kullanıcısının bu üçüncü taraf sunucuları kullanarak hem diğer Delta kullanıcılarıyla hem de gerçek cihazlarda bu sunucuları kullanan oyuncularla bağlantı kurabileceği anlamına geliyor.

Ancak, Testut şunları da ekledi: “Bu, şimdilik sadece Nintendo DS oyunlarıyla sınırlı, ancak Nintendo WFC desteği olan tüm Nintendo DS oyunları destekleniyor.” Delta ekibi kendi sunucusunu barındırmayı planlamıyor, bu da çevrimiçi çok oyunculu deneyimin herkes için ücretsiz olacağı anlamına geliyor.

Delta Nintendo DS multiplayer desteğini önce Patreon abonelerine sunuyor

Kendi başınıza çevrimiçi çok oyunculu deneyimi denemek için biraz beklemeniz gerekebilir. Testut, bu özelliğin ilk olarak Patreon abonelerine yönelik bir beta sürümünde sunulacağını belirtti. “Henüz bir genel çıkış tarihi yok,” diyor Testut. Bu hayal kırıklığı yaratabilir, ancak bu süre zarfında Mario Kart DS pratiği yapma fırsatınız olacak.