Teknoloji

Dell’in MP3 oynatıcı planları iptal edildi

Dell’in MP3 oynatıcı çıkartmaya yönelik planları belki de tamamen rafa kaldırıldı. Bu iddiayı öne süren kaynaklara göre, Zing adı verilen bir ürünü baz alarak gerçekleştirilmesi düşünülen MP3 oynatıcı ile ilgili planlar hedeflenen tarihi geçmiş gözüküyor. Adsız cihaz projesinin tamamen iptal edildiği ve böyle bir cihazın çıkmayacağı içeriden gelen iddialar.

Bu taşınabilir oynatıcı işinden bir anda neden vazgeçildiği bilinmiyor. Dell’in global krizden etkilendiği ayrıca Apple ve Microsoft’un MP3 oynatıcıları karşısında rekabet etmenin zor olacağını öngördüğü için bu projeden vazgeçtiği gelen söylentiler arasında.

Bu haber tam da şirketin sonbahar aylarında notebook serisine güncelleme yapmamasının tartışıldığı bir  ortamda geldi. Apple, HP ve Toshiba gibi rakipler yaz sonu ya da sonbahar başı serilerinde güncelleme yaparken, Dell Inspiron, Studio ve XPS sistemlerinde ufak parça değişiklikleri yaptı. Şu anda kadar Dell’in iki tane yeni Sonbahar 2008 ürünü var, bunlar Inspiron Mini 9 ve Mini 12.

Şirket MP3 oynatıcı hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor, ancak yıl sonuna kadar yarım düzine masaüstü ve dizüstü bilgisayar modeli çıkarma planı yaptığını söylüyor. Şirketin kurucusu Michael Dell yeni “seksi” cihazların 2009 yılında çıkmak üzere yolda olduğunu da ekliyor.