Teknoloji

Değer Otizm Derneği otizmli çocukların çizimlerini NFT’ye dönüştürdü

değer otizm derneği

NFT’ler 2021 itibarıyla teknoloji, sanat ve finans dünyalarının ortak yükselen değeri hâline gelmiş durumda. Pek çok sanatçı, işlerini NFT formatında satışa çıkarıyor. Ciddi bir ekonomik gelir potansiyeli vadeden NFT’ler giderek yaygınlaşıyor. Bu furyaya sivil toplum kuruluşları da kayıtsız kalmıyor. Değer Otizm Derneği, otizmli çocukların çizimlerini NFT olarak satışa sundu.

2015’te kurulan derneğin kurucu başkanı Hatice Şule Gökırmak, otizmli çocukların satışa çıkan NFT koleksiyonuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Otizmin pusulası aslında duygudur. Her resmin arkasında bir duygu, her duygunun arkasında da bir düşünce yapısı yatar. Ben bu gerçeği, otizmli ikiz kızlarımla sadece resim aracılığıyla iletişim kurabildiğim süreçte benimsedim. Otizmli bir bireyle teması olan herkesin bunu benimsemesiyle birlikte otizmlilerin duyguları NFT platformunda daha anlaşılır ve hissedilir olacak. Otizmli çocuklarımızın resimleriyle girdiğimiz NFT dünyasının otizme iyi geleceğine inanıyorum.”

Değer Otizm Derneği’nin otizmli çocukların çizimlerinden oluşan NFT koleksiyonu, Rarible aracılığıyla satışa sunuldu. Koleksiyonda toplamda 12 çizim bulunuyor.

NFT koleksiyonuyla ilgili olarak dernekten yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “NFT’de yer alan çizimler aslında otizmli çocukların çizdikleri hayal güçlerinin yanı sıra azimlerini, başarılarını, umutlarını da resmediyor. Çocuklarımız yalnız olmadıklarını fark ediyor. Satılan her resim onlar için bir alkış anlamı taşırken, yeni cesaret kapıları da açıyor. Emeklerinin dijital dünyada yüz binlerce kişiye ulaşması mümkün oluyor. NFT satışlarından elde edilecek gelirle otizmli çocukların teknolojik anlamda gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz.”